Titel

Blokmapping ,enkele vierkante meters Rotterdam

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789081409506

Uitgever

Bildkombinat

Prijs

28,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2012,1e druk,400 pp,pb,20 x 30 cm,foto's,Rotterdam,zuid,nieuw

Meer info
In Blokmapping brengen Meike Eggers en Michael Anhalt hun wijk Hillesluis in Rotterdam op uitvoerige wijze in kaart. Eggers en Anhalt inventariseerden alle prullenbakken, bomen, lantaarnpalen, stoeptegels, inwoners en auto’s binnen een straal van 333 meter rondom hun woning op de Blokweg. Een zoekopdracht in Google leverde uiteenlopend archief-materiaal op, afkomstig van lokale kranten, Hyves-pagina’s en KvK-inschrijvingen. Spoedig werden de droge gegevens verrijkt met gekleurde verhalen van buurtbewoners. Het overweldigende geheel van 12.000 items aan cijfers, feiten en persoonlijke verhalen over het leven in een achterstandswijk werd gebundeld op een website en in de vorm van een lijvige publicatie. Eggers en Anhalt noemen hun onderzoeksmethode extreme mapping: ze gebruiken de omvangrijke inventarisatie om de ingrijpende veranderingen in de maatschappij van de afgelopen jaren op een beperkt aantal vierkante meters te documenteren en interpreteren.
De Laantjes. Een woonwijkje op Rotterdam-Zuid. De eerste bebouwing in de wijk Hillesluis. Laaggelegen. Huizen in een put. De Laantjes zijn gebouwd in 1893. De wijk is in 1963 gesloopt.
Het was een hechte gemeenschap. Veel mannen uit de De Laantjes werkten bij de nabijgelegen werf van Piet Smit.
De Duitse kunstenaar Meike Eggers en Michael Anhalt hebben met hun project Blokmapping veel herinneringen naar boven gekregen over De Laantjes.
Eggers en Anhalt wonen aan de Blokweg in Rotterdam-Hillesluis. Met het project blokmapping wilden ze hun buurt leren kennen. Vanuit de Blokweg namen ze een straal van 333 meter en dat gebied hebben ze minutieus onderzocht. Ze gingen niet alleen op zoek naar de geschiedenis, maar ook naar de mensen die er nu wonen. Hoeveel bomen staan er in het blok en hoeveel bankjes?
Afbeeldingen
Meike Eggers,Michael Anhalt - Blokmapping ,enkele vierkante meters Rotterdam
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren