Titel

Huis van de levenden / de Joodse begraafplaats aan de Oostzeedijk te Rotterdam

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059970854

Uitgever

Primavera Pers

Prijs

22,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2009 ,1e druk ,351 pp ,gebonden ,Rotterdam ,foto's ,nieuw ,in cellofaan

Meer info
Aan de Rotterdamse Oostzeedijk ligt, verscholen achter een muur, een ruim drie eeuwen oude joodse begraafplaats. Al bijna tweehonderd jaar wordt er niet meer begraven. De zerken staan verstild tussen de oude muur en de hoge moderne bebouwing. Het is een van de weinige oude monumenten van Rotterdam en waarschijnlijk de minst bekende. Het Rotterdams Gemeentearchief heeft in 1976 foto's van de zerken laten maken. Dankzij dit initiatief was het mogelijk alle grafstenen in dit boek af te beelden en de Hebreeuwse teksten erop te laten vertalen; ten gevolge van erosie is de leesbaarheid van de inscripties inmiddels aanzienlijk teruggelopen. Met behulp van de op deze wijze verkregen gegevens kon in het archief vervolgens van vele begravenen worden achterhaald wie zij waren. Dit bijzondere onderzoek geeft een menselijk gezicht aan wat in de geschiedenisboeken enigszins abstract wordt aangeduid als de Rotterdamse joodse gemeenschap tussen ca.1770 en 1820. Het boek bevat een rijk geillustreerde inleiding en diverse bijlagen waaronder een met alle grafteksten in het Hebreeuws met een Engelse vertaling.
Afbeeldingen
Ton Hokken - Huis van de levenden / de Joodse begraafplaats aan de Oostzeedijk te Rotterdam
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren