Titel

Per saldo positief ,15 jaar Ron Wichmanhuis

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789081415019

Uitgever

Stichting Mara Rotterdam

Prijs

22,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2009 ,1e druk ,150pp ,hardcover ,foto's ,nieuw

Meer info
Op 1 mei 2009 sloot het Ron Wichmanhuis na vijftien zeer bewogen jaren de deuren. Hiermee kwam een einde aan een bijzondere en unieke ontmoetingsplek voor mensen met hiv/aids in Rotterdam en omstreken. Een periode die zich kenmerkte door vele persoonlijke, intense en innemende verhalen. Verhalen van mensen die hun dierbaren verloren aan de gevolgen van aids. Verhalen van mensen die aan den lijve ondervonden hoe aids veranderde van een dodelijke naar een chronische ziekte. Verhalen van mensen die onvoorwaardelijke steun bieden aan naasten of verren met hiv/aids. Verhalen over liefde, verhalen over eenzaamheid, verhalen over schuld. Mooie verhalen, zinnige verhalen, charmante verhalen en heftige verhalen. Verhalen die raken, ontroeren en verbinden.

Per Saldo Positief is een weerslag van vijftien jaar Ron Wichmanhuis. Het bevat, naast de historie van het huis, interviews en reportages met 10 mensen die op verschillende wijze betrokken zijn bij de hiv/aids problematiek in Rotterdam en het Ron Wichmanhuis. Betrokken als patiënt, als behandelaar, verpleegkundige, psycholoog, vrijwilliger… Hun verhalen zijn verbonden met hiv/aids, maar zijn universeel. Hun verhalen raken aan zingeving, trouw, liefde, schuld, angst en vertrouwen. Hun verhalen zijn herkenbaar en toegankelijk voor iedereen die zich professioneel of persoonlijk begeeft op het raakvlak tussen leven en dood, ziekte en gezondheid.

Het boek is op zeer bijzondere wijze geschreven door Helene de Bruin en geïllustreerd met een serie prachtige foto’s van de hoofdrolspelers, gemaakt door de fotografen Marcel de Buck en Rafaël Philippen. De vormgeving kenmerkt zich, net als de zorg aan de bijzondere doelgroep, door aandacht, creativiteit en originaliteit.
Afbeeldingen
Helene de Bruin - Per saldo positief ,15 jaar Ron Wichmanhuis
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren