Titel

het Duitse verzet tegen Hitler.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789024209460

Uitgever

A. W. Bruna & Zoon. Utrecht, Antwerpen,

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1968. 208 pag. goed ex.Weinig andere Nederlandstalige boeken belichten het Duitse verzet expliciet en daarom verdient het boek een brede lezerskring.

Meer info
In 1968 bracht de VU-historicus Ger van Roon de eerste versie uit van zijn boek over het Duitse verzet tegen Hitler. 20 jaar en vele publikaties (over o.a. crisisjaren, bezetting en Koude Oorlog) later verschijnt een nieuwe, herziene druk. De nieuwe versie verscheen overigens al in 1987 in Duitsland; vanuit het Duits werd het dan weer vertaald. Als men de versies uit 1968 en 1989 naast elkaar houdt, ziet men geen essentiele verschillen; de nieuwe versie is enigszins ingekort. Van Roon wilde aantonen, dat niet alle Duitsers klakkeloos het bewind van Hitler hebben gesteund. Er is niet alleen in de door Duitsland bezette gebieden verzet gepleegd tegen het nationaal-socialisme, maar een minderheid van het Duitse volk deed hetzelfde. De verdienste van zijn boek is, dat allerlei verschillende verzetsgroepen nauwkeurig in kaart zijn gebracht. O.a. waren dat kringen van socialistische of communistische aard, katholieke en protestantse kerken, studenten en militairen. Weinig andere Nederlandstalige boeken belichten het Duitse verzet expliciet en daarom verdient het boek een brede lezerskring.
Afbeeldingen
Roon, Dr. G. van - het Duitse verzet tegen Hitler.
boekenbinder Egmond-Binnen

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekenbinder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren