Titel

Het Glazen Plafond . ( Vrouwen aan de top . Verlangens & Obstakels . ) Met onder andere W. Sorgdrager - N. Kroes - J. van Nieuwenhoven - S. Toth - W. van Ammelrooy - Ilse de Lange - Femke Halsema . Geillustreerd .

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9053529136

Uitgever

Boom , Amsterdam .

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Genaaide paperback in als nieuwe staat - 0413 - 1e dr 2003 - 431 p - 686 gr - 3 cm dik

Meer info
Het glazen plafond is een geheimzinnig fenomeen. Als een doorzichtige barrière doemt het plotseling op, als een slagboom tussen het gebied waar mensen werken en het gebied waar mannen werken en een enkele vrouw. Het plafond is de laatste hindernis naar de absolute top.

In Nederland is minder dan vijf procent van de hoogleraren vrouw. Slechts in twaalf van de vijfhonderd grootste bedrijven maakt een vrouw deel uit van de raad van bestuur. Anno 2002 bestaat het gezelschap toonaangevende journalisten en topbestuurders van overheid en bedrijfsleven nog steeds overwegend uit mannen. Dat is niet veel anders dan dertig jaar geleden, toen dat nog vanzelfsprekend was. Geen typisch Nederlands verschijnsel overigens, maar hier is sprake van een wonderlijke mengeling van ?wel willen? en ?niet kunnen?. Alleen de politiek vormt hierop soms een gunstige uitzondering.

In Het glazen plafond gaat Ina Brouwer op zoek naar de oude wortels van dit wonderlijke verschijnsel. Met terugblikken op de tijd van Jacob Cats en de Eerste Wereldoorlog toont ze aan dat in Nederland, meer dan in andere Europese landen, altijd al grote nadruk heeft gelegen op het gezinsleven. Dat dit nog steeds het geval is, ook in het denken van vrouwen zelf, blijkt uit de zeer persoonlijke gesprekken met twintig bekende vrouwen aan de top. Aan het woord komen onder anderen: Winnie Sorgdrager, Jeltje van Nieuwenhoven, Sylvia Toth en Willeke van Ammelrooij. Drie vrouwelijke ambassadeurs uit Frankrijk, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten laten er geen misverstand over bestaan: Nederland is blijven steken in de tijd van Vadertje Cats, ondanks het progressieve imago van dit land.
Afbeeldingen
Brouwer, Ina . [ ISBN 9789053529133 ] - Het  Glazen  Plafond . ( Vrouwen aan de top .  Verlangens & Obstakels . ) Met onder andere  W. Sorgdrager - N. Kroes - J. van Nieuwenhoven - S. Toth - W. van Ammelrooy - Ilse de Lange - Femke Halsema . Geillustreerd .
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

7 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren