Titel

Meru en Golgotha

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij T. Wever, Franeker, 1969

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback met papieromslag, 357 bladzijden

Meer info
De veelheid der verlossingswegen en de belijdenis aangaande Jezus Christus als de enige verlosser.

Papieromslag licht beschadigd.
Titelblad naam uitgeknipt.

Dit boek werd oorspronkelijk geschreven voor Indonesië. Het zou ook stellig niet tot publicatie van deze Nederlandse uitgave gekomen zijn, indien niet van bevriende zijde daarop was aangedrongen, omdat het ook voor Nederlandse lezers boeiend en belangrijk werd geacht dit onderwerp vanuit de missionaire situatie benaderd te zien.
Het boek dankt zijn titel deels aan het feit, dat het geschreven is in het bergland van Oost-Java, waar de vulkaan Smeru - belichaming van de mythologische godenberg, ook wel Meru genoemd - zo nu en dan uit de nevels tevoorschijn komt, deels aan de tegenstelling tussen Meru en Golgotha, waarin het grondthema vn dit boek tot uitdrukking is gebracht. De lezer zal merkwaardige lacunes en soms een opvallende eenzijdigheid in de vermelde literatuur opmerken. Men werkt in Indonesië nu eenmaal met wat - altijd min of meer toevallig - aanwezig is. Bijwerking is opzettelijk nagelaten. Het boek bedoelt juist een indruk te geven van wat op zendingsterrein mogelijk is.

Dr. Honig, hoogleraar in de zendingswetenschappen aan de Theol. Hogeschool te Kampen, schrijft in zijn inleiding dat dit boek 'een bescheiden poging is iets te zeggen over wat een christen gelooft aangaande verlossing. En dan in die zin, dat voortdurend getracht zal worden de ander te zien, die onze geloofsovertuiging niet deelt.'
Zijn doel is geen ander geweest dan 'enerzijds christenen bewust te maken van wat het voor hen betekent, als zij Jezus Christus belijden als hun enige Verlosser en Zaligmaker, anderzijds niet-christenen een concreet getu igenis te geven, in verband met hun vragen en hun antwoorden, aangaande ons geloof in die verlossing.
Afbeeldingen
Honig jr., Dr. A.G. - Meru en Golgotha
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Leesluis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren