Titel

Logboek der aarde

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeversmaatschappij W. de Haan N.V.

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Phoenix-Pockets no. 32, Tweede druk, februari 1961, 200 bladzijden

Meer info
N.V. Standaard Boekhandel
Antwerpen - Brussel - Gent - Leuven.

Bevat vele illustraties en zwart/wit foto's.
Hier en daar zijn enkele zinnen 'netjes' onderstreept.
Boek is verder in goede staat.

Een logboek of scheepsjournaal dient voortdurend te worden bijgehouden en een onopgesmukt relaas te geven van wat gedurende de reis voorgevallen is. Ook van de aarde werd een logboek geschreven, en wel op de stenen tafelen van de aardkorst. Maar dit geschrift is deerlijk in het ongerede geraakt. Bladzijden zijn gescheurd en verkreukeld, hele stukken ontbreken en op vele plaatsen zijn de woorden onleesbaar geworden. Tot overmaat van ramp is het gesteld in een on bekende taal, de taal der stenen. Beetje bij beetje heeft de geoloog echter deze taal leren lezen en veel van het geschrift daardoor kunnen ontcijferen. Hem bleek toen, dat er in verhaald wordt over vulkanische uitbarstingen, over het omhoog persen en weer wegslijten van gebergten, over het rijzen en dalen van de zeespiegel, over het uitbreiden en weer slinken van ijskappen, over het verschijnen en weer verdwijnen van woestijngebieden, over het ontstaan van zeebekkens die later weer met puin volgestort zijn. Maar het boeiendste verhaal, dat zich aan de geoloog ontvouwde, bleek te handelen over de meest dramatische gebeurtenis die ooit te boek gesteld werd: de ontplooiing van het leven op aarde. Hierin staat opgetekend, hoe planten en dieren, via allerlei onwezenlijk aandoende vormen, een evolutie ondergaan hebben, hoe zij strijden moesten om zich in stand te houden, hoe zij tijden gekend hebben van overheersing, maar ook van verval en ondergang.
Helaas zijn er zeer vee l details, die de geoloog voorshands nog ontgaan. Ook de diepere oorzaak van de evolutie ligt voor hem achter een dichte sluier. Desalniettemin blijft hij volharden in zijn streven om in het logboek, tussen de regels door, de aanleiding tot de reis te lezen. Hij wordt hiertoe gedreven door twee algemeen menselijke eigenschappen, t.w. een voortdurende hoop op succes en een onverzadelijke nieuwsgierigheid.
Afbeeldingen
Vlerk, Prof. Dr. I.M. van der en Kuenen,  Prof. Dr. PH. H. - Logboek der aarde
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Leesluis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren