Titel

Corpus Christianorum. Jan van Ruusbroec Opera omnia VI Van den geesteliken tabernakel. In tabernaculum foederis commentaria,

Schrijver
Uitgever

Turnhout, Brepols, 2006

Prijs

297,00

Bijzonderheden

Hardback, 776 p., 155 x 245 mm. ISBN 9782503040615.

Meer info
Met Ruusbroec behoren de Nederlanden tot de wereldliteratuur. Zijn grootheid als mystiek auteur wordt internationaal erkend. Zijn werk omvat elf traktaten en acht brieven. Tot nog toe werd zijn oeuvre twee maal uitgegeven: door J.-B. David (1858-1868) en door het Ruusbroecgenootschap (1932-1934). Geen van beide uitgaven voldoet aan de huidige normen. Daarom werd een kritische uitgave dringend. Van de tien delen die in deze uitgave voorzien zijn, maken de delen vijf en zes de reeks volledig. Het traktaat Van den geesteliken tabernakel neemt een bijzondere plaats in binnen het geheel van Ruusbroecs werken. Niet alleen is het verreweg het meest omvangrijke maar ook het meest complexe door zijn ingewikkelde allegorische structuur. Bovendien worden sommige aspecten van zijn mystieke leer nergens elders zo expliciet behandeld. De Middelnederlandse tekst is gebaseerd op een kritisch onderzoek van alle handschriften. Naast de Nederlandse tekst wordt een nieuwe Amerikaans-Engelse vertaling afgedrukt. Onder deze vertaling wordt de Latijnse vertaling door L. Surius O.Carth. (1552) toegevoegd. De editie van de Middelnederlandse tekst is kritisch reconstruerend van aard. De tekst is voorzien van een variantenapparaat met de varianten van een beperkt aantal geselecteerde handschriften, paleografische aantekeningen en een tekstkritische commentaar. De inleiding schetst de historische omstandigheden waarin de tekst is ontstaan en beschrijft de krachtlijnen van de inhoud. Verder geeft zij informatie over de wijze van uitgeven en over de handschriften die het betreffende traktaat bevatten. Languages: Middle Dutch, Latin, English.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Erik Tonen Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren