Titel

OOGGETUIGEN VAN DE WERELDGESCHIEDENIS in meer dan honderd reportages

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

90-5333-704-0

Uitgever

Prometheus, Amsterdam, 2001, tiende druk

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, 328 pp, in zeer goede staat

Meer info
Een jonge Romein ziet de Vesuvius uitbarsten die in het jaar 79 de stad Pompeji bedelft, een reiziger dineert in 450 met Atilla de Hun, een soldaat beschrijft in zijn dagboek de slag bij Waterloo, de marconist van de Titanic ziet zijn schip ten onder gaan, een Engelse journalist wandelt met Hitler door de brandende Rijksdag.

Als vervolg op het populaire "Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis" verzamelden Geert Mak en René van Stipriaan ruim honderd authentieke verslagen van belangrijke momenten uit de wereldgeschiednis. Uit dagboeken, brieven, reisverslagen en krantenartikelen destilleerden zij een reeks kleine en grote reportages die één eigenschap gemeen hebben: de auteur is er persoonlijk bij geweest. De verslagen zijn heet van de naald op papiet gezet; soms met duidelijk hoorbare emotie, vaak met verwondering, en altijd met een scherp oog voor bijzondere details. Dit is de geschiedenis van de vertellers, van de mensen die, zoals ze dat op krantenredacties zeggen, 'met hun poten in het bluswater stonden'.

Zo maken we in dit boek een reis door bijna vijfentwintig eeuwen wereldgeschiedenis. We staan naast het bed van Socrates. als hij in 339 v.Chr. de gifbeker leegdrinkt. Columbus vertelt hoe hij Amerika ontdekte. We varen mee op een hospitaalschip bij de invasie van Normandië op D-day. We rijden in 1975 achter op een Vietcong-tank Saigon binnen. En voor onze ogen zien we in 1989 de Berlijnse muur opnieuw vallen.
Afbeeldingen
Mak, Geert & Stipriaan, René van - OOGGETUIGEN VAN DE WERELDGESCHIEDENIS in meer dan honderd reportages
Azucena Boek Winschoten

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Azucena Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren