Titel

De Gouden Eeuw Viert Feest

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

978-90-5662-834

Uitgever

Paperback 159 pagina's | Nai Uitgevers | november 2011

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

In nieuwstaat

Meer info
Beschrijving
Na het succesvolle De Gouden Eeuw begint in Haarlem richt het Frans Hals Museum de aandacht op geschilderde feesten uit de zeventiende eeuw. Het boek De Gouden Eeuw viert feest is de publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling. Het is een uitbundig boek dat een verrassend beeld geeft van de feestende mens, gezien door de ogen van onze zeventiende-eeuwse meesterschilders. De Gouden Eeuw viert feest geeft voor het eerst een overzicht van uiteenlopende geschilderde, zeventiende-eeuwse feesten. Het laat de lezer kennis maken met enkele van de allermooiste voorbeelden en werpt een nieuw licht op de kleding, de houdingen en gebaren van de afgebeelde figuren, de artistieke uitdagingen voor de schilders, en de zeventiende-eeuwse humor en feestcultuur.

Schilders als Frans Hals, Dirck Hals, Jan Miense Molenaer en Jan Steen brachten in hun kleurrijke schilderijen allerlei feestvierende personen en uitgelaten gezelschappen in beeld, variërend van boerenkermissen en carnaval tot rijke buitenpartijen, rederijkersfeesten en schuttersbanketten. Deze feestelijke taferelen hebben vaak een geestige ondertoon. Ze tonen vrolijke figuren, verkleedpartijen en elegante omgangsvormen, maar ook ongeremde losbandigheid en humoristische contrasten tussen arm en rijk. Feesten waren een bijzonder populair onderwerp in de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Er werden in deze periode meer eigentijdse feesten in beeld gebracht dan ooit daarvoor.
Afbeeldingen
Mickael Bouffard-Veilleux & Arjan Van Dixhoorn - De Gouden Eeuw Viert Feest
annasboeken Enkhuizen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel annasboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met annasboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en annasboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van annasboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • annasboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren