Titel

Pittori Itineranti Nel Trentino

Schrijver
Taal

Italiaans

Uitgever

Temi Editrice

Prijs

65,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1989

Meer info
Gaat over de indrukwekkende schilderingen door Simone Baschenis.
De Bascheni's waren een rondtrekkende familie van schilders die uit Averaria bij Bergamo kwamen en die in een periode van 100 jaar tussen 1461 en 1547 vele kerken in de rechterlijke macht, Val di Sole en Val di Nons verfraaiden. Simone, Cristoforo en Dionisio Baschenis waren de bekendste vertegenwoordigers van deze dynastie. Hun klanten waren de parochies of de broederschappen van de Battuti , een congregatie van lekenbroeders. In hun schilderijen verbeelden ze thema's die de verwachtingen van de dalbewoners goed weerspiegelen en drukken ze traditionele voorstellingsschema's uit in hun frisse en duidelijke kleurkeuze. Zo bereiken ze een origineel effect dat een synthese creëert van de gotische iconografie en die van de renaissance, verrijkt met levendige folkloristische elementen. De Vigiliuskerk in Pinzolo met zijn dodendans van Simone Baschenis is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld.


naast de sarca de ciclopista
Bij Pinzolo voegt de derde bronrivier van de Sarca , de Sarca di Genova uit de Val di Genova , zich bij de anderen en vormt vanaf hier de Sarca zonder enige toevoegingen. Aan het einde van Pinzolo, in de richting van Tione, is er een monument voor al Moleta , opgericht door frà Silvio Bottes in 1968, gewijd aan de scharenslijper, ter nagedachtenis aan de ambachtslieden van de Val Rendena die vroeger over de hele wereld reisden met hun wetstenen op wielen om de kost te verdienen met het slijpen van mes en schaar. Daarnaast waren er de segantini , de zwervende zagerijarbeiders en de worstfabrikanten uit Caderzone en Strembo, die hetzelfde deden als de schaarslijpers en in zekere zin een exporthit en een handelsmerk van de Rendena Valley werden.
Afbeeldingen
Baschenis de Averaria - Pittori Itineranti Nel Trentino
annasboeken Enkhuizen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel annasboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met annasboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en annasboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van annasboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • annasboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren