Titel

Een andere weg naar God

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bert Bakker Amsterdam

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Gebaseerd op de verwaarloosde maar spectaculaire verzameling egodocumenten van een Utrechtse jurist vertelt 'Een andere weg naar God' hoe een gewone gelovige leerde leven met de opstand en de religieus verdeelde samenleving van de gouden eeuw. Arnoldus Buchelius werd van katholieke eerst kerkelijk ongebonden, daarna libertijns protestant en ten slotte een rechtzinnige calvinist. Dat was deels een persoonlijk proces. Zijn onwettige geboorte en zijn depressies, zijn huwelijk en zijn band met Utrecht droegen allemaal bij tot Buchelius reformatie. Maar Buchelius weg naar god was niet alleen de zijne. Aan de hand van zijn levensverhaal laat dit boek zien dat veel gelovigen in de gouden eeuw niet alleen werden gedreven door bekommernis om het eigen zielenheil of leerstellige kwesties, maar vooral een manier zochten om Gods zegen voor hun razendsnel veranderde wereld veilig te stellen. Wie dat heil in een kerk zocht, werd gemakkelijk onverdraagzaam tegenover andere kerken. Maar in de alledaagse praktijk bleken Nederlanders ook in staat om warme banden te onderhouden met anders gelovigen. Dit boek legt uit hoe dat mogelijk was, en werpt daarmee een nieuw en verassend licht op de tolerantie in de gouden eeuw.
Terug naar het overzicht

Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren