Titel

De Auto's van mijn vader

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Querido

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback In goede staat

Meer info
[Achterplattekst Sjuul Deckwitz - De auto?s van mijn vader] Ellen Stikker is in het ziekenhuis beland. Er wordt gedacht aan het mysterieuze syndroom van Guillain-Barré: Alle Zenuwen Ziek. Na de spoorloze verdwijning van haar geliefde specialist dokter Wieland en een pijnlijk mislukte ruggenprik, komt ze terecht in dat barre niemandsland van ziekte en ouderdom.Ze sluit vriendschap met medepatiënt mevrouw Gortzak, hoogbejaard en dapper, en met de aan zijn hand gewonde pianist Henry Hovy, met wie er al snel een band ontstaat ? hun vaders zijn allebei Indië-veteraan.Het enige wat Ellen weet is dat haar vader als dienstplichtige in Indië voor het rollend materieel zorgde. Wanneer ze documenten opvraagt, blijkt hij ook gevangen te hebben gezeten. Wat heeft hij uitgespookt? Waarom kon hij nauwelijks normaal met zijn eigen gezin omgaan, en was hij wel uiterst behulpzaam als hij iemand langs de weg met een kapotte auto aantrof? Terwijl haar lichaam slechts tergend langzaam beter wil worden, en ze zich afvraagt wie haar vader in godsnaam was, levert haar zoektocht naar het verleden prachtige, schrijnende herinneringen op aan de jaren van ?na de oorlog? ? maar welke oorlog? Sjuul Deckwitz (1952) publiceerde eerder De zegenrijke staat van sherry (ultramoderne vertellingen, 1990), God aan het IJ (verhalen, 1993) en de romans Gelijk de zee (1995) en Engelse liefde (1999). ?Ik hou van haar humor in moeilijke tijden? (Jan Mulder over Deckwitz? boeken).?Wie zo observeert en formuleert, slaat monter munt uit het gemodder? (Arjan Peters in de Volkskrant over Gelijk de zee).?Deckwitz is een groot, ouderwets verteltalent? (Ingrid Hoogervorst in De Telegraaf over Engelse liefde).
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren