Titel

Reclamekaart / boekenlegger, Klappa Nederlandsche Plantenboterfabriek

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

NPF Amsterdam, ca. 1930

Prijs

14,90(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

55 x 163 mm, franko toezending

Meer info
Cornelis George Vattier Kraane (Harderwijk, 24 september 1864 - 1954?) was een technicus en ondernemer. Hij was de zoon van George Vattier Kraane en Johanna Brouwer.

Na een technische studie ging hij werken bij de Holland-Amerika Lijn waar hij in 1896 hoofdwerktuigkundige werd. In 1889 stapte hij over naar de Stoomvaart Maatschappij Nederland waar hij onder meer de bouw van ijsbrekers voor het Noordzeekanaal moest leiden. Deze werden gebouwd in het toenmalige Stettin.

In 1896 ging hij naar Nederlands-Indië en werd administrateur van de haven van Sabang. Hij kwam in 1906 terug naar Nederland.

In 1907 werd hij directeur van de N.V. Vriesseveem, die vrij spoedig daarna fuseerde met het Blaauwhoedenveem. Zo ontstond een wereldwijd opererende firma.

In 1912 richtte hij de Holland Washington Hypotheek Bank op, waarvan hij tot 1919 directeur was.

In 1913 richtte hij de Nederlandse Plantenboterfabriek te Amsterdam op, die in 1915 over ging naar Anton Jurgens' Margarinefabrieken.

In 1914 was hij mede-oprichter en directeur van de Nederlands-Indische Steenkolen Handel-Maatschappij en in 1918 was hij mede-oprichter van de Nederlandse Vliegtuigenfabriek, de voorloper van Fokker.

In 1919 en 1920 kocht hij flinke stukken grond in de Peel, in de nabijheid van De Rips.

Vattier Kraane was een groot bewonderaar van de omstreden luitenant-generaal Van Heutz. In 1924 nam hij het initiatief om in Amsterdam een monument voor hem op te richten.

Hij vervulde tal van maatschappelijke functies en hem werden diverse onderscheidingen toegekend. Ook heeft hij, als kunstverzamelaar, een beroemde collectie van vooral 19e eeuwse meesters aangelegd. Deze collectie is in 1955 geveild.
Afbeeldingen
Klappa - Reclamekaart / boekenlegger,  Klappa Nederlandsche Plantenboterfabriek
scaldis Middelburg

Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het formulier als een bestelling.

Geen extra kosten voor verpakking of envelop; u betaalt uitsluitend de portokosten volgens tarief 2024 van Post.nl, waarbij de zending AAN HUIS bezorgd wordt. Dus geen zogenaamde besparing op de verzendkosten, of ogenschijnlijk lagere verzendkosten, waarbij u uiteindelijk 5 of 10 km moet gaan rijden naar het dichtstbij zijnde depot of parcelshop om het boek op te halen en waar u pas achter komt als het te laat is.

Voor Belgie (en andere landen) gelden andere tarieven.

ALTIJD foto van het boek in het juiste formaat (geen afbeelding als een scheef onscherp postzegeltje op een tafel die 10x zo groot is) met duidelijke en systematische omschrijving van de details en de conditie. Minpunten worden altijd vermeld en nooit verzwegen. U krijgt wat u ziet en u krijgt wat u leest; nooit onaangename verrassingen achteraf.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel scaldis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met scaldis
  • Na uw bestelling ontvangen u en scaldis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van scaldis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • scaldis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren