Titel

Segou

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Rainbbow

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Pocket

Meer info
Het eens zo machtige Ségou aan de Niger, nu door de winst verdeeld tussen de bekeerlingen van Allah en degenen die de oude tradities eren, ontmoet de macht van een nieuwe grootheid: de blanken.
En terwijl de mannen ten overstaan van deze grote historische krachten steeds avontuurlijker plannen beramen, trachten de vrouwen de families bijeen te houden en de voortgang van het leven te verzekeren.




Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De ontstellende verwarring en chaos waaraan Afrika ten prooi viel in de 19e eeuw is onderwerp van deze indrukwekkende roman. Het Bambara-rijk in Mali, gesymboliseerd in zijn hoofdstad Segou, wordt met de ondergang bedreigd door de oprukkende Peul en Toucouleur, die desnoods te vuur en te zwaard de Islam willen introduceren. Maar vanuit het Westen, vanuit Dakar, trekken de Franse troepen Afrika binnen. De vooroordelen over hen zijn talloos en komen royaal aan bod. Het proces van beeldvorming over de 'vijanden' wordt indringend weergegeven. Maar het meeslepende van deze roman ligt in de zeer geslaagde portrettering van personen die de geschiedenis van deze periode maken voor hun familie, voor hun stad of voor hun volk. En van de relaties tussen vorsten en onderhorigen, tussen de seksen, tussen ouders en kinderen, gesitueerd in grote gebieden van West-Afrika (Mali, Senegal, Nigeria, Goudkust) en Jamaica. Dit is het tweede deel van de tot dusver tweedelige cyclus 'Segou', een vervolg op 'De aarden wallen'* en even indrukwekkend. Met woordenlijst en kaartje. De op Guadeloupe geboren schrijfster (1937) studeerde in Parijs en woonde lange tijd in Ivoorkust en Ghana. Paperback; kleine druk.
(Biblion recensie, Redactie)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren