Titel

Van alle tijden, in alle culturen; wereldgeschiedenis van de homoseksualiteit; vert. (uit het Engels\) door André Abeling, Gert Hekma, Huub Stegeman en Joost Zwart. - Vert. van: Gay life & culture: a world history. - 2006.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789046801406

Uitgever

Nieuw Amsterdam

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2006/1e dr./384 p./foto's/tekn./reg./geb. met stofomslag/nieuw

Meer info
HET COMPLETE OVERZICHTSWERK VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE HOMOSEKSUALITEIT

Sinds mensenheugenis hebben vrouwen en mannen de emotionele en fysieke intimiteit bij hetzelfde geslacht gezocht, en gevonden. Volgens de bijbel vatte David (die Goliath versloeg) een bijzondere vriendschap op voor Jonathan, zoon van koning Saul. De Assyrische Gilgamesj had in het gelijknamige epos de wildeman Enkidu lief. Krishna en Arunja vormden een innig koppel, zoals in 'Mahabharata' te lezen valt. Ook koning Willem III was graag omringt door mannelijk gezelschap. De dichter Whalt Whitman had zeven jaar een relatie met paardentrambestuurder Peter Doyle. En Gertrude Stein en Alice B. Toklas woonden bijna veertig jaar gelukkig samen.

Veertien internationale deskundigen, onder wie Gert Hekma en Charles Hupperts, beschrijven op bijzondere toegankelijke wijze alle denkbare aspecten van de wereldgeschiedenis van de homoseksualtiteit: van de homo-erotische Perzische poëzie tot het homohuwelijk, van de vervolging van sodomieten in de Middeleeuwen tot de homoseksualiteit in de huidige islamitische wereld. 'Van alle tijden, in alle culturen' vertelt het verhaal van al die drie miljoen homo's en lebiennes die in de loop der eeuwen, in een al dan niet vijandige omgeving, hun leven vorm hebben weten te geven.

Dit boek is het resultaat van recent onderzoek en biedt een nieuwe kijk op een geschiedenis die was vergeten, uitgewist of ontkend. Voor deze publicatie, die in een groot aantal landen verschijnt, is gebruik gemaakt van uiteenlopende bronnen, zoals archieven, memoires, brieven en bellettrie. Met de ruim 250 illustraties in zwart-wit en kleur, waarvan een deel onlangs is ontdekt, vormt deze publicatie een uniek standaardwerk dat van onschatbare emancipatorische en cultuurhistorische waarde is.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel GOED VERKEERD.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren