Titel

De donkere kant; vert. (uit het Engels) door Bert Snoey. Vert. van: The darker proof : stories from a crisis. - Londen [etc.] : Faber and Faber, 1987.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Veen

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1988/1e dr./296 p./paperback

Meer info
De aidscrisis heeft onze wereld veranderd. Wanneer we de gevolgen van deze epidemie alleen via de krantekoppen tot ons laten doordringen, trekken we de realiteit in de sfeer van de sensatie. De acht nieuwe verhalen in deze bundel zijn een literaire reactie op de nieuwe wereld die aids deed ontstaan. Ze maken het mogelijk over de feiten na te denken door ze in een gevoelssfeer te presenteren. Van Edmund White is zijn beeldende stijl en empathisch vermogen bekend. Hij vindt zijn tegenpool in Adam Mars-Jones, die sober en afstandelijk schriijft. In het hele boek komt het woord aids niet voor, omdat de beide auteurs bewust sensatieverhalen willen vermijden. Vanuit een intense betrokkenheid belichten zij de problematiek van verschillende kanten: de angst in de homoscene en daarbuiten, de onzekerheid van de seropositieven, het verdriet van de achterblijvers en ook de hypocrisie.
Ondanks de dramatiek die inherent is aan deze onderwerpen is 'De donkere kant' geen dramatisch boek geworden. Edmund White en Adam Mars-Jones zijn erin geslaagd om zonder sentimentaliteit, observerend, zelfs bijna relativerend deze verhalen te schrijven.

De donkere kant bevat drie verhalen van Edmund White en vijf verhalen van Adam Mars-Jones.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel GOED VERKEERD.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren