Titel

Romans de Voltaire, 3 delen in 1 band

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Edition stéréotype Didot Parijs AN VIII ( 1800)

Prijs

50,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Drie delen in één band. gebonden-half leer met gemarmerde platten. Deel 1: 314 pag. Deel 2: 306 pag. Deel 3: 276 pag.

Meer info
Voltaire was het pseudoniem van François-Marie Arouet (1694-1778), een van de grootste schrijvers en bekendste en invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis van Frankrijk. Voltaires gedachtegoed kenmerkte zich door een vooruitstrevend humanisme, rationalisme en felle kritiek op onrecht en de kerk. Voltaires denken was voor zijn tijd zeer progressief en had grote invloed op de filosofie in Europa. Zo zou hij met zijn pleidooien voor vrijheid van religie, scheiding van kerk en staat en de gelijkheid van de mens de basis hebben gelegd voor de Franse revolutie van 1789. De hoeveelheid werken die hij publiceerde – romans, toneelstukken, gedichten, filosofische verhandelingen en essays – was met 700 behoorlijk groot.

Wat betreft de drukker:
Firmin Didot werd geboren in Parijs in een familie van drukkers. Didot vond het woord " stereotype " uit - dat in het drukken verwijst naar de metalen drukplaat die is gemaakt voor het daadwerkelijke afdrukken van pagina's (in tegenstelling tot het rechtstreeks afdrukken van pagina's met verplaatsbare letters ) en gebruikte het proces op grote schaal wat een revolutie in de boekenwereld teweegbracht omdat er nu goedkope edities gedrukt konden worden . Hij publiceerde stereotiepe edities van Franse, Engelse en Italiaanse klassiekers tegen een zeer lage prijs
Afbeeldingen
Voltaire (pseudoniem van François-Marie Arouet 1694-1778) - Romans de Voltaire, 3 delen in 1 band
Voltaire (pseudoniem van François-Marie Arouet 1694-1778) - Romans de Voltaire, 3 delen in 1 band
Voltaire (pseudoniem van François-Marie Arouet 1694-1778) - Romans de Voltaire, 3 delen in 1 band
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ezelsoor Breda.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ezelsoor Breda
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ezelsoor Breda een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ezelsoor Breda vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ezelsoor Breda kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren