Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Kabbalah

Schrijver
ISBN

9789020205596

Uitgever

Ankh Hermes, 1991

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeer net gebonden boek met stofomslag, 255 pag.

Meer info
ertaald en bewerkt door Louis Rebcke
Voorwoord van Prof. Henri van Praag

De Kabbalah is de geheime leer van het jodendom. Het is een mystiek-theosofische leer en betekent letterlift vertaald 'traditie'.

Deze Nederlandse bewerking van het boek van Charles Poncé is een volledig verantwoorde bespreking van het belangrijkste werk van de joodse mystiek. De auteur behandelt de mystieke afstraling van het goddelijke in het menselijk leven, het geheimenis van Adam Kadmon, de eeuwige mens, de leer der Sefiroth (de emanaties van God in het menselijk gedrag) en de weg der innerlijke transformatie. De Kabbalah bouwde ook een systeem op van symbolische overeenkomsten tussen het optreden van magische, krachten, letters, getallen en de verschillen6 delen van het menselijk lichaam. De schrijver trekt ook lijnen door naar andere mystieke leringen, systemen van yoga, en tantrisme, de Indische leer der chakra's en de hedendaagse psychologie en filosofie.

Het waardevolle van dit glasheldere boek is, dat het de kabbalistische geschriften plaatst tegen de achtergrond van de gehele joodse religieuze literatuur, wat als een unieke aanpak beschouwd mag worden.
Afbeeldingen
Poncé, Charles - Kabbalah
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren