Titel

Wie scheep gaat

Schrijver
ISBN

9789020403329

Uitgever

LJ Veen, 2004

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette grote paperabck, 480 pag.

Meer info
Samenvatting
Wat hebben een oude Haagsche kleermaker, een dweperig meisje van vijftien, een wereldvreemde oceanograaf die in New York zijn draai moet zien te vinden en een man die toeleeft naar een duik in de angstaanjagende diepten van de Atlantische Oceaan met elkaar te maken?
Ze zijn verbonden door hun gedachten aan de vrouw wier lichaam nu al twee jaar lang op de zeebodem ligt - nog steeds niet geborgen uit het scheepje waarmee ze een nieuw leven tegemoet dacht te varen.
De achterblijvers leven verder, in beslag genomen door hun eigen dagdromen, herinneringen en ambities; ze nemen beslissingen of denken die te nemen en zijn in verwarring door gevoelens van schuld en wraak. De liefde blijkt een weerbarstige grootheid. Hoe goed kan men een ander kennen, zelfs iemand die heel nabij lijkt te zijn? En waar bemoeit die obscure man die het insluipen in de huizen van aantrekkelijke dames maar niet kan laten zich eigenlijk mee?
Wie scheep gaat is het negende boek van Rascha Peper. Zij brak door tot het grote publiek met de roman Oesters (1991).
Toon minder
Recensie(s)
Twee jaar nadat de boot waarop de levenslustige Hanna LeCoultre zich bevonden moet hebben voor de kust van Marokko is vergaan, worstelen haar twee ex-geliefden, de oceanograaf Gerard en zijn voormalige beste vriend, de amateur-duiker Robin, nog met het verlies. Hetzelfde geldt voor Hanna's vader, een kleermaker oude stijl, terwijl ook haar 15-jarige nichtje Emma, die in de ban raakt van Robin, betrokken raakt bij het lot van haar tante. Gerard leidt een eenzaam leven in New York, waar hij zich wijdt aan een merkwaardig experiment; Robin zet een expeditie op touw om Hanna's lichaam op te duiken. De meest concrete aanwijzing over Hanna's lot lijkt ten slotte een buitenstaander onder ogen te krijgen: een keurige ambtenaar met een eigenaardige seksuele afwijking. De lotgevallen van deze personages rijgt Peper soepel aaneen in een levendige en aantrekkelijke roman met een hoopvol stemmend open einde. Ze toont zich opnieuw een rasvertelster die gefascineerd is door mensen met een bepaalde hartstocht of obsessie en creeert geloofwaardige personages op wie je als lezer gesteld raakt.

Redactie
Afbeeldingen
Peper, Rascha - Wie  scheep gaat
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren