Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

De ziekte van Lodesteijn

Schrijver
ISBN

9789025465759

Uitgever

Contact, 1987

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette paperback ,128 pag., iets scheef gelezen.

Meer info
Samenvatting

De ziekte van Lodesteijn is een onovertroffen stukje humor, waarin het onderwijs genadeloos wordt gefileerd. Verwarde romanticus Lodesteijn trekt alles in twijfel dat onze samenleving efficiënt en modern zou maken. Lévi Weemoedt is de nieuwe Piet Paaltjens, met het cynisme van de jaren '80.

Deze veelgelezen en tijdloze klassieker verschijnt opnieuw om een volgende generatie de schellen van de ogen te doen vallen.

een volgende generatie de schellen van de ogen te doen vallen.


Recensie(s)

Het verhaal gaat over een leraar klassieke talen, Lodesteijn, in Vlaardingen. Hij komt in conflict met de schoolleiding na een verhuizing uit een houten noodgebouw naar een hypermodern, fantasieloos ontworpen schoolgebouw. De aanvaringen (vooral met rector Persijn) worden steeds feller, totdat hij uiteindelijk via ziekteverlof en afkeuring aan de dijk wordt gezet. De ervaringen met de medici worden uitvoerig beschreven, maar bieden minder vermaak dan de ruzies met de schooldirectie. Waar de auteur echt gaat overdrijven of origineel wordt, komt de beloofde humor pas goed tevoorschijn. Maar de meeste scènes en gebeurtenissen zijn toch te voorspelbaar. Zijn beeld van Lodesteijns collega's ontstijgt het niveau van het cliché nergens. Hier en daar vindt men verwijzingen naar Bordewijks "Bint'.

Redactie
Afbeeldingen
Weemoedt, Levi - De  ziekte van Lodesteijn
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren