Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

De Prijs maritieme roman

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060133033

Uitgever

Alk , 2008

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette grote paperback, 480 pag.

Meer info
Samenvatting
De prijs is het meeslepende verhaal van een van de twaalfduizend mannen van de Nederlandse Koopvaardij die tijdens de Tweede Wereldoorlog buitengaats waren en in geallieerde dienst voeren en vochten. Jan Verduyn is stuurman ter koopvaardij en bijna 36 jaar oud als hij in oktober 1939 de deur uitgaat voor een normale reis van zeven maanden. Hij is op de thuisreis als Nederland bij de oorlog betrokken raakt en in plaats van zeven maanden zal het zes jaar duren voordat hij weer terugkeert bij zijn vrouw en zoon.
Het is echter veel meer dan een verhaal over die zes jaar. Het verhaal strekt zich uit over een periode van 55 jaar met de Tweede Wereldoorlog en de oorlog ter zee daarin als hoogtepunt.
Wat doet het met je als jarenlang onder de meest gevaarlijke omstandigheden moet varen zonder enig contact met thuis? Wat zijn de gevolgen als er zomaar zes jaar uit je normale leven wegvalt? Wat is er daarna nog over van je huwelijk? Zeker is dat die gevolgen drie generaties doorwerken, voor de zoon van Jan Verduyn reden om op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen.
‘De prijs is een roman over de zeevaart met kenmerken van een psychologische roman, een avonturenroman en een historische roman. Niet van alles een beetje, maar volledig uitgewerkt, knap gecomponeerd en hecht doortimmerd.’
Toon minder
Recensie(s)
De vader van de ik-verteller wordt in de Tweede Wereldoorlog op een Nederlands vrachtschip op de Atlantische route getorpedeerd. Hij overleeft de moord van de Duitsers op de drenkelingen en blijft de rest van de oorlog in Amerika, in de veronderstelling dat vrouw en kind in het bombardement van Rotterdam zijn omgekomen. Na de oorlog keert hij getraumatiseerd naar zijn gezin terug, niet in staat om over de oorlog te spreken. Als de vader veel later overleden is, komt de zoon, die ook in de maritieme wereld werkzaam is, in de gelegenheid de zes oorlogsjaren van zijn vader uit te pluizen. Het verslag hierover is in de alwetende verteltrant geschreven. Het relaas is hier en daar wijdlopig, maar altijd boeiend en beter gecorrigeerd dan het eerdere 'Vroeger had je lol'*. Vrij kleine druk.

Drs. J.P. Bringman
Afbeeldingen
Horsten, T. - De  Prijs  maritieme roman
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren