Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Tecumseh /Zijn moed en hartstocht zijn legendarisch. Hij is de laatste hoop van de Shawnee-Indianen. Zijn naam is Tecumseh: Oog van de Panter..

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026971693

Uitgever

Van Holkema & Warendorf, 1989

Prijs

3,50(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

3 exemplaren

Bijzonderheden

Zeer net gebonden boek met stofomslag, 827 pag.

Meer info
[roman over Shawnew-Indianen]
Recensie(s)
Tecumseh was in de 18e eeuw een van de grootste Indiaanse oorlogsleiders. Hij leidde zijn eigen volk de Shawnee en hun bondgenoten in de strijd om hun woongebied in het Noordoosten van de V.S. De schrijver heeft veel onderzoek gedaan naar de historische toedracht van deze strijd maar nog meer naar de mentaliteit en gedachtenwereld van die Indiaanse volken. Het boek is boeiend geschreven en vertelt op een eenvoudige manier een stuk van de Amerikaanse geschiedenis. Vergelijk: 'Mary, geliefde vrouw van de Creeks' door Dee Brown (a.i. 81-01-052-4) dat over dezelfde periode handelt. Omslag is een romantishe schilderij afgebeeld met daaronder in goudkleurige letters de titel. Voorzien van enkele kaartjes, normale druk.
(Biblion recensie, H. Puite.)
Afbeeldingen
James Alexander Thom - Tecumseh /Zijn moed en hartstocht zijn legendarisch. Hij is de laatste hoop van de Shawnee-Indianen. Zijn naam is Tecumseh: Oog van de Panter..
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

7,4 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren