Titel

De laatste vrouw- autobiografische roman

Schrijver
ISBN

9789025457068

Uitgever

Contact, 1994, eerste druk

Prijs

2,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette Pandora pocket,315 pag.

Meer info
Samenvatting
Suzanne, de hoofdpersoon in De laatste vrouw, vertelt het verhaal van haar liefde voor drie Italiaanse heren op leeftijd. Bij ieder van hen vindt ze aspecten die haar boeien en in alle drie herkent ze de bijna kinderlijke vitaliteit, de onbezonnenheid en tegelijk de melancholie over het onstuitbaar naderende einde. Voor ieder van hen was zij de laatste vrouw...
De laatste vrouw van Rosita Steenbeek oogstte alom veel succes en werd ook in het buitenland bejubeld.
Recensie(s)
Deze debuutroman werd gepresenteerd als autobiografisch. De ik-figuur Suzanna mogen we dus vereenzelvigen met de auteur (1959). Suzanna is een jonge vrouw van calvinistische huize uit Nederland, afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde, propedeuse theologie, toneel- en filmrollen, artikelen in Vrij Nederland, een interview met Alberto Moravia in Het Rijksmuseum, een rolletje in een film van Federico Fellini. Het boek beschrijft hoe zij in Italie achtereenvolgens relaties aangaat met drie oude mannen, een psychiater, een beroemd schrijver en een dito filmregisseur. Dit leidt tot een druk en ingewikkeld bestaan, beurtelings in Taormina en Rome. Er gebeurt in het boek niet zoveel, buiten de minnehandel (weinig) en de minnepraat (heel veel), met nogal wat voer voor psychologen. Het is levendig geschreven en weet doorgaans de aandacht geboeid te houden, temeer omdat in de schrijver Moravia en in de filmregisseur Fellini te herkennen zijn. Paperback; vrij kleine druk.

Redactie
Afbeeldingen
Steenbeek, Rosita - De  laatste vrouw- autobiografische roman
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,4 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren