Titel

Honderd jaar imkeren- geschiedenis van de Vereniging tot Bevordering van de Bijenteelt 1897-1997

Schrijver
ISBN

9789080298422

Uitgever

Ver.t.Bevord. Bijenh., 1997

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

3 exemplaren

Bijzonderheden

NIeuwstaat grote paperback, 288 pag., met foto`s.

Meer info
Samenvatting

In dit boek wordt de geschiedenis van de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland (VBBN) opgericht in 1897 beschreven. Het is een verhaal waarin aanstekelijk enthousiasme en scherpe tegenstelling elkaar afwisselen maar ook één waaruit blijkt dat men elkaar nodig heeft en wil samenwerken. De VBBN toont in haar geschiedenis dat die samenwerking gestalte heeft gekregen en dat daardoor de imkerij kon voortbestaan. Dat was in 1897 de reden voor haar oprichting en in het recente verleden heeft de vereniging bewezen dat het belang van de imkers bij haar in goede handen ,
Recensie(s)
Honderd jaar verenigingsleven zijn opgesplitst in verschillende tijdperken. Iedere voorzitter drukte zijn eigen stempel op deze tijdperken. Niet alleen de geschiedenis van de vereniging komt aan bod, maar ook de imkerij met haar verschillende aspecten uit die periode wordt toegelicht. Het boek besluit met een overzicht van bestuursleden, enkele statistische gegevens en een register. De auteur, dr. Wiebrand Top, werd geboren in Ten Boer (Groningen), genoot een opleiding tot onderwijzer en studeerde nadien geschiedenis. Na een periode als leraar gewerkt te hebben, werd hij wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Imkers die meer over de geschiedenis van hun hobby willen weten, kunnen in dit boek op een aangename wijze heel wat kennis opdoen. Het boek leest vlot, mede door de talrijke zwart-witfoto's.
(Biblion recensie, Vik Dierickx.)
Afbeeldingen
Top, Wiep - Honderd  jaar imkeren- geschiedenis van de Vereniging tot Bevordering van de Bijenteelt 1897-1997
Ankerboek Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,4 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren