Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Woordenboek van eufemismen en politiek correct taalgebruik-

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020420449

Uitgever

-Het Taalfonds/ Veen, 2001

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Nette grote paperback, 480 pag., kleine gebruikssporen rug

Meer info
Samenvatting
Woordenboek Van Eufemismen En Politiek Correct Taalgebruik 1e druk is een boek van Marc De Coster uitgegeven bij Veen Het Taalfonds. ISBN 9789020420449

Spreken met fluwelen handschoenen. Het verschijnsel is zo oud als de mensheid. Ruim 2000 jaar geleden kenden de oude Grieken al het werkwoord 'euphèmein', dat zoveel betekende als: 'alleen goede woorden laten horen en storende geluiden vermijden.' Wie goed sprak, kon de goden niet ergeren en dus ook geen demonen ontketenen.

Ook vandaag de dag verzachten of ontwijken voortdurend een ongename waarheid. Er zijn verschijnselen, han-delingen of ziekten die we nu eenmaal liever niet bij naam noemen: de Grote Ziekte; grensoverschrijdend gedrag; iets menselijks; kansenzone; karakterdanseres; zichzelf te kort doen; kuise vriendschap; levensloopbestendige woning; massagesalon; nieuwetijdskind; de oudste beweging ter wereld; pacificeren; Rubensiaans; stomme zonde; verzorgende bedrijven.

Het Woordenboek van Eufemismen en politiek correct taalgebruik legt uit waarom wij onze angsten camoufleren, ons neerleggen bij taboes, onze geheime verlangens verdoezelen, voortdurend de sociale ladder willen beklimmen en ons verontschuldigen voor ons gedrag. De collectie omvat meer dan 2000 klassieke eufemismen uit de zestiende tot en met de twintigste eeuw. Het is een vermakelijk boek om urenlang in te grasduinen. Tegelijk is het een handig naslagwerk, met definities, verwijzingen, herkomstverklaringen en talrijke vindplaatsen uit de literatuur en de hedendaagse media.
Afbeeldingen
Coster, Marc de - Woordenboek  van eufemismen en politiek correct taalgebruik-
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren