Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

De (geheime) liefde van zonen- de gevoelens van mannen voor hun moeder en waarom ze er nooit over praten

Schrijver
ISBN

9789055015900

Uitgever

BZZTôH ,1999

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zéér nette paperback, 192 pag.

Meer info
Samenvatting
Hoe komt het toch dat mannen in de loop van hun leven steeds meer afstand nemen van hun moeder, maar dat de emotionele band tussen beiden onverbrekelijk blijkt?
Nicolas Weinstock ontdekte aan de hand van honderden vertrouwelijke gesprekken de bijzondere plek die moeders hebben in de hoofden en harten van volwassen mannen. Door deze gesprekken én door zijn eigen ervaringen te beschrijven, legt hij uit hoe zonen afdrijven van het geboortenest en zich onafhankelijker gaan opstellen tegenover hun moeder. Tegelijkertijd laat hij echter de verschillende manieren zien waarop moeders het leven van hun zoon voor altijd hebben beïnvloed.
Want eens komt de dag voor iedere zoon dat hij zich als een man moet gedragen en de geborgenheid die hij met zijn moeder deelde, dient te verlaten. Hoe zonen zich vervolgens staande houden, hoe ze omgaan met hun diepere gevoelens en hoe de invloed van hun moeder een plaats krijgt in hun leven, zijn de ontboezemingen in dit boek die zowel moeders als zonen te lang hebben moeten missen. Want achter de koppige stiltes en nonchalante opstelling van mannen ligt een gebied van diep gekoesterde gevoelens voor hun moeder, die ze angstvallig voor zich houden; een emotionele band waar niet over gesproken wordt, maar die toch zeer actief blijft: een geheime liefde.
Toon minder
Recensie(s)
De schrijver vroeg zich af hoe het zat met de emotionele band tussen zonen en moeders en met het feit dat veel mannen in de loop van hun leven steeds meer afstand nemen van hun moeder. Hij heeft vragen voorgelegd aan bijna tweehonderd zonen van verschillende leeftijden en achtergronden. Hij heeft ook een aantal moeders ondervraagd. Bovendien heeft hij zijn twee broers en zijn eigen moeder uitvoerig gesproken. De vijf hoofdstukken van het boek geven min of meer vijf levensfasen aan. Achtereenvolgens gaat het om betovering, om emotioneel vertrek, onuitgesproken genegenheid, omstreden romances en tenslotte om een mogelijke hereniging. Het boek heeft geen wetenschappelijke pretenties. Het is vlot geschreven. Persoonlijke ontboezemingen worden afgewisseld met talloze citaten en beschrijvingen uit de gehouden interviews. De vraag waarom mannen vaak geen raad zouden weten met hun gevoelens voor hun moeder, wordt vaak gesteld, maar niet beantwoord. Maar dat laatste lijkt niet het doel te zijn geweest van de schrijver.
(Biblion recensie, D.C.J. Grabijn.)
Afbeeldingen
Weinstock, Nicholas - De  (geheime) liefde van zonen- de gevoelens van mannen voor hun moeder en waarom ze er nooit over praten
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren