Titel

Bezige bijen in Rivierenland. Meer dan een eeuw imkeren in de Bommelerwaard

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059942332

Uitgever

Uitgeverij Aprilis

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2008, Gebonden, harde kaft, oblong, 117 pp. Boek in goede staat. Bladzijden licht gebobbeld

Meer info
Bijenteeltvereniging De Bommelerwaard en Omstreken

In 2008 bestaat de vereniging voor de bijenteelt in de Bommelerwaard 75 jaar, maar ver voor de oprichting van de club was dit gebied al bekend om zijn vele bijenvolken. Voor 1950 werden er in onze waard vele duizenden bijenvolken gehouden in korven, tegenwoordig zijn dat nog maar enkele honderden volken gehuisvest in bijenkasten. Vroeger betekende het houden van bijen een aardige bron van inkomsten, nu is het uitsluitend een interessante hobby. Het verhaal over de imkerij toont ons een onderbelicht stukje cultuurgeschiedenis en sociale geschiedenis in Rivierenland. Het overzicht wordt gelardeerd met verhalen over de grote imkers in de waard en het geeft inzicht in een veelheid aan activiteiten van de bijenhouders in de Bommelerwaard.

Bezige bijen in Rivierenland verhaalt over de veranderingen in het landschap in Rivierenland, van de vroegere bloementuin met bloeiende wilgen en een bonte pracht
aan wilde planten, tot de huidige saaie weilanden met productiegras; een ontwikkeling die goed is geweest voor de boeren, maar slecht voor de bijen. Het boek schetst ook de opkomst van de fruitteelt, en met name van de aardbeienteelt, een specialiteit voor de Bommelerwaard. Voor de bestuiving van al dat fruit spelen bijen een sleuteltrol.
Dit boek is niet alleen interessant voor bijenhouders, maar voor iedereen die zich betrokken voelt bij de grote veranderingen die zich de afgelopen 100 jaar hebben voltrokken in het rivierenlandschap.

Een verrassend boek over een bijzondere hobby, geschreven door twee biologen, tevens imkers, Piet Nienhuis en Hayo H.W. Velthuis.
Afbeeldingen
Nienhuis, Piet H.  Hayo; H.W. Velthuis; - Bezige bijen in Rivierenland. Meer dan een eeuw imkeren in de Bommelerwaard
Nienhuis, Piet H.  Hayo; H.W. Velthuis; - Bezige bijen in Rivierenland. Meer dan een eeuw imkeren in de Bommelerwaard
Nienhuis, Piet H.  Hayo; H.W. Velthuis; - Bezige bijen in Rivierenland. Meer dan een eeuw imkeren in de Bommelerwaard
Smederij Tiel

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Smederij.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Smederij
  • Na uw bestelling ontvangen u en Smederij een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Smederij vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Smederij kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren