Titel

Juliana / vorstin in een mannenwereld

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023435235

Uitgever

De Bezige Bij

Prijs

22,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2016, 752pp, Gebonden, Ongelezen, Nieuwstaat

Meer info
Juliana (1909-2004) was een door velen geliefde vorstin; nietteminweten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde jeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haarverblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarbij ze zich veel actiever inzette voor de geallieerde zaak dan veelal wordt gedacht, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar 'zware maar mooie' taak. De competente prinses werd evenwel algauw geconfronteerd met grote persoonlijke en politieke teleurstellingen en haar regeringsperiode werd getekend door een reeks van crises.Juliana's blijvende liefde voor prins Bernhard, die in 1936 als haar bevrijder uit de hemel was gevallen, werd haar achilleshiel. Hij bracht haar bijna ten val. Juliana was grillig en gretig; gelovig en goedgelovig. Gewoon was ze in elk geval niet. Ze moest functioneren in een wereld van zich vaak superieur voelende mannen. En zoals ze zich tegen allerleiandere conventies verzette, verzette Juliana zich van jongs af aantegen de achterstelling van vrouwen.Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoekgebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwenals 'onze' koningin. Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef ze niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw.
Een Ander Verhaal Amsterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Een Ander Verhaal.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Een Ander Verhaal
  • Na uw bestelling ontvangen u en Een Ander Verhaal een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Een Ander Verhaal vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Een Ander Verhaal kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren