Titel

1969 - Het jaar van Eddy Merckx

Schrijver
Uitgever

, Lannoo, 2019

Prijs

49,99

Verzendkosten

€ 6,99

Bijzonderheden

Hardcover, 432 pagina's, NL, 315 x 250 x 40 mm, Nieuw, 2 druk, prachtige foto's in kleur en z/w, . ISBN 9789401457477.

Meer info
Het wonderjaar van een fijne jonge Kannibaal Nooit heeft een renner een wielerseizoen zo gedomineerd als Eddy Merckx in 1969. Hij wint een indrukwekkende reeks topkoersen: Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik n de Tour de France. De manierwaarop hij dat doet, voert ons terug naar het vooroorlogse wielrennen. Hij gaat geregeld 100 kilometer of meer in de aanval en wint zware wedstrijden met maar liefst 8 minuten voorsprong, zoals Luik-Bastenaken-Luik of de koninginnenrit in de Tour over de Pyrenee ncols Tourmalet en Aubisque. In het eindklassement van de Ronde van Frankrijk gaat hij de nummer 2, Roger Pingeon, met bijna 18 minuten vooraf. 1969 is voor Eddy Merckx ook een jaar met veel drama. Hij wordt met de roze leiderstrui om de schouders uit de Ronde van Itali gezet na een betwiste positieve dopingcontrole. In het najaar komt hij zwaar ten val tijdens een dernymeeting in Blois, waardoor hij nooit meer pijnloos kan klimmen. Ditboek blikt gedetailleerd terug op het formidabele wielerseizoen 1969. Ook Merckx zelf, zijn familie en ploegmaats geven uitleg bij alle belangrijke gebeurtenissen van dat jaar. Bovendien vertellen de toprenners van dat wielerseizoen hun kant van het verhaal. Bij de Belgische grote namen zijn dat onder meer Roger De Vlaeminck, Walter Godefroot, Herman Vanspringel, Lucien Van Impe, Eric Leman, Frans Verbeeck, Guido Reybrouck, Martin Van den Bossche, Willy Vekemansen Roger Swerts. Ook blikken tal van buitenlandse toprenners terug op 1969: Raymond Poulidor, Roger Pingeon, Felice Gimondi, Jan Janssen, Rini Wagtmans en Barry Hoban. Het boek is prachtig ge llustreerd met nooit eerder gepubliceerde foto's.
Afbeeldingen
Johny Vansevenant - 1969 - Het jaar van Eddy Merckx
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Erik Tonen Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren