Titel

Duitse frontsoldaten 1914-1918

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789045011707

Uitgever

Atlas

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2008, paperback

Meer info
licht gelezen, vrij van onderstrepingen

Op 1 juli 1916 begon in Noord-Frankrijk langs de Somme de meest bloedige slag van de Eerste Wereldoorlog. Slechts vijf maanden later bedroegen de verliezen van de betrokken Engelse, Franse en Duitse legers ruim een miljoen soldaten. De slag vormde de defi nitieve overgang naar de geïndustrialiseerde wereldoorlog: aan de kant van de geallieerden vochten soldaten uit meer dan twintig landen, aan de Somme werden voor het eerst pantsertanks ingezet, en toen de Duitsers zich in 1917 terugtrokken leidde dat tot de totale vernietiging van omliggende dorpen en gebieden. Vandaag de dag leven onder de betrokken naties zeer verschillende herinneringen aan dit ‘mensenslachthuis’. Terwijl de Slag aan de Somme voor de Britten het keerpunt van de Eerste Wereldoorlog betekent, is hij in Duitsland nagenoeg vergeten. Toch heeft de Somme in de Duitse herinnering aan de oorlog in het interbellum nog een bijzondere rol ingenomen. De Duitsers zagen zichzelf toen niet als agressor, maar als verdediger: hun ‘wacht aan de Somme’ moest ertoe dienen het vaderland van oorlog en vernietiging gevrijwaard te houden. Dit boek belicht door middel van essays, talrijke documenten, foto’s en kaarten de geschiedenis van een van de grootste oorlogstaferelen uit de wereldgeschiedenis. Voor het eerst worden ook de persoonlijke belevenissen van de betrokken soldaten en burgers gepubliceerd. Bovendien is het boek een reisgids voor de musea en monumenten over de Eerste Wereldoorlog aan de Somme.

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur: Gerhard Hirschfeld Gerd Krumeich
Co-auteur: Irina Renz

Nederlands Paperback 07 november 2008 358 pagina's
Kautskie Groningen

belangrijke mededeling: mijn e-mail heeft grote problemen met hotmail (en outlook) adressen, kijk vooral in uw spamfolder voor mijn antwoordmail! mijn e-mail adres is: kautskie@online.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kautskie.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kautskie
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kautskie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kautskie vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kautskie kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren