Titel

Bestieringe van den algemeynen armen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Grangé, Antwerpen, 1779

Prijs

40,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Pleidooi voor steun aan de armen

Meer info
"Herderlyken brief om aen de inwoonders van Antwerpen te verzoeken Aelmoessen en Dienstbaerheyd voor de nieuwe Bestieringe van den Algemeynen Armen dezer stad. T'Antwerpen, by J. Grangé Drukker van Zyne Doorlugtigste Hoogweerdigheyd. (6 augustus) 1779."

23 x 20 cm. Collatie: titelblad, verso blanco, 25 genummerde blz., laatste verso blanco.

Compleet. Gedrukt op gevergeerd papier met watermerk van lelie, door de zeer goede Antwerpse drukker Jan Grangé. Fraai typografisch kader rond de titelbladzijde. Gebonden in een nieuw bandje van marmerpapier.

Uitvoerig pleidooi van de populaire en sociaal voelende bisschop Wellens van Antwerpen aan zijn medeburgers om (meer) geld te geven aan het grote aantal behoeftigen in de stad. De welgestelde Antwerpenaars moeten zich van de bisschop ook persoonlijk gaan inzetten voor de armen, door bij hen op huisbezoek te gaan, onderwijs te geven, enzovoort. Zeer interessant voor de sociale geschiedenis in Antwerpen in de achttiende eeuw

STCV nr. 7091904 (convoluut) ; WorldCat 150311155 (idem)
Afbeeldingen
Wellens, bisschop - Bestieringe van den algemeynen armen
Wellens, bisschop - Bestieringe van den algemeynen armen
Wellens, bisschop - Bestieringe van den algemeynen armen
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren