Titel

Album Souvenir Institut Scheppers, Malines

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Godenne, Mechelen, 1927

Prijs

40,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Herdenkingsboek met nostalgische foto's

Meer info
Alice Nahon, Charles Caeymaex, Jozf De Vocht, Jan Hammenecker e.a. : Album Souvenir Institut Scheppers, Malines, 1852 - 1927"

22 x 28 cm., oorspronkelijke kartonnen band wat beduimeld, binnenwerk fris. Fraai gedrukt door de Mechelse drukker Willy Godenne, met een blauw kader rond alle teksten. Van Alice Nahon het drie bladzijden lange gedicht Honor Deo. Ze schreef dit op verzoek van "broeder Abel" (Renaat Joosten) die les gaf in het instituut, de latere dichter "Albe". Verder uiteraard een geschiedenis van het instituut en een biografie van de stichter. Tweetalig Frans-Nederlands.

Buiten de paginering (102 blz) nog tal van foto's van het interieur van het instituut aan de Melaan in Mechelen: de feestzaal, de biljartzaal, het museum, de speelplaats,... plus foto's van ALLE leerlingen van het schooljaar 1926-1927. Samen meer dan 40 volblad foto's. Fraai boek, ongetwijfeld erg nostalgisch voor oud-leerlingen.
Afbeeldingen
Alice Nahon e.a. - Album Souvenir Institut Scheppers, Malines
Alice Nahon e.a. - Album Souvenir Institut Scheppers, Malines
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren