Titel

Arduin / de weg naar inclusie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789044114096

Uitgever

Garant

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1e druk van 2003. 211 pagina's. Paperback. Het boek ziet er goed uit, er staat een naam op het schutblad.

Meer info
Medeburgers met een verstandelijke beperking zijn mensen, daarom horen zij tussen de mensen. Het Model Arduin toont aan dat dit realiseerbaar is, ook binnen een betrekkelijk kort tijdsbestek voor alle medeburgers met een verstandelijke beperking die nu nog in Instituten wonen.
Het in stand houden van Inrichtingen voor medeburgers met een verstandelijke beperking staat haaks op de fundamentele rechten van de mens.
Ouders, zeker in het verleden, zijn gedwongen geweest om hun kinderen af te staan. Onthechten was een voorwaarde om te werken aan een betere toekomst van je kind. Dit was nog niet zo lang geleden een standaardprocedure bij opname in een Inrichting.
Nieuwe of toekomstige ouders kunnen gelukkig steeds beter en vaker opkomen voor de wensen van hun kinderen en voor hun eigen verlangens met betrekking tot de zorg en ondersteuning van hun kinderen. Steeds weer gaat het dan om de vraag of zij financieel in staat worden gesteld om met bijstand van deskundige hulpverleners de ondersteuning zelf te organiseren.
Dit boek geeft inzicht in de resultaten, zoals die tot nu toe binnen Arduin zijn bereikt. Er is ook onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven en bestaan onder de cliënten van Arduin. Tevens is ook bij ouders onderzocht hoe zij het huidige model Arduin ervaren in relatie tot de geboden ondersteuning. Een omvangrijke procesbeschrijving geeft de worsteling weer die medewerkers, ouders en cliënten hebben doorgemaakt.
Ten slotte worden de tien redenen onderschreven om te komen tot inclusief onderwijs en is er een dertien-stappenplan voor het ontmantelen van een instelling opgenomen.
Dit boek is een aanrader voor een ieder die met instellingszorg te maken heeft.
Afbeeldingen
Beemt, Piet van den - Arduin / de weg naar inclusie
Foorgoed Sittard

Een volledige beschrijving van de boeken kunt u vinden op onze website, www.foorgoed.nl
Regelmatig voegen we nieuwe titels toe aan ons assortiment. Neem gerust een kijkje en kom je een leuk boek tegen, bestellen kan ook via de winkel, www.foorgoed.nl of via de mail: info@foorgoed.nl

Het is ook mogelijk om boeken telefonisch of via de mail te bestellen en zijn eventueel op markten of in Sittard af te halen!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Foorgoed.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Foorgoed
  • Na uw bestelling ontvangen u en Foorgoed een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Foorgoed vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Foorgoed kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren