Titel

Bartholomeus van der Helst (ca. 1613-1670). een studie naar zijn leven en werk

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

978904007805

Uitgever

WBOOKS

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2011, gebonden, nieuw, 448 p.

Meer info
Bartholomeus van der Helst (Haarlem ca. 1613-1670 Amsterdam) kwam begin jaren dertig naar Amsterdam om in de leer te gaan bij de portretschilder Nicolaes Eliasz. Pickenoy. Zijn huwelijk plaatst Van der Helst in het netwerk van toonaangevende Zuid-Nederlandse immigranten. Zijn werk genoot grote waardering onder de elite van Amsterdam. Zijn belangrijkste opdracht kreeg hij naar aanleiding van de Vrede van Munster in 1648. Het groepsportret van de compagnie van Cornelis Jansz. Witsen, de Schuttersmaaltijd, geldt eeuwenlang als een van de meesterwerken van de 17de eeuw.
Deze monografische studie reconstrueert de loopbaan en klantenkring van Van der Helst. Naast een beschrijving van zijn leven wordt aandacht besteed aan zijn familie en opdrachtgevers, een aspect dat tot nu nauwelijks werd beschreven. Voor het eerst komt bovendien de ontwikkeling van het werk van zijn zoon Lodewijk aan bod. Judith van Gent promoveerde in 2011 op haar dissertatie over deze kunstenaar.
Afbeeldingen
Gent, Judith van - Bartholomeus van der Helst (ca. 1613-1670). een studie naar zijn leven en werk
Aangezeild Amsterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Aangezeild.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Aangezeild
  • Na uw bestelling ontvangen u en Aangezeild een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aangezeild vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Aangezeild kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren