Titel

Bulletin der Wetten 1811

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Keizerlijke Drukkerij, Parijs

Prijs

60,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Wetten van Napoleon tijdens zijn bezoek aan Nederland

Meer info
"Bulletin der Wetten/Bulletin des Lois. Bulletin Hollandais. N° 397 - 405." Te Parys, Ter Keizelyke Drukkery. 1811.

21 x 14 cm., kartonnen band uit de tijd met vergulde lederen rug. Gedrukt op gevergeerd papier, fris gebleven, deels onopengesneden. Met één grote uitslaande tabel (opcentiemen in Frankrijk). Bevat de decreten 397 (79p), 398 (39p), 399 (21p), 400 (41p), 401 (39p), 402 (81p), 403 (41p), 404 (41p), 405 (39p).

Tweetalig Nederlands/Frans convoluut van de wetten en decreten uitgevaardigd door Napoleon van 30 september tot 13 november 1811. In deze periode verbleef hij onder meer in Antwerpen, Amsterdam en Utrecht.

Het convoluut bevat diverse voor Nederland belangrijke beslissingen, zoals de vaststelling van de eigendomsbelasting (15,4 miljoen frank) en de personeelsbelasting (3,4 miljoen frank), nieuwe wetgeving op de alcoholische dranken, nieuwe belasting op het vrachtvervoer per (binnen)schip, het afschaffen van tollen, het instellen van een monopolie op tabak door de staat (met de bouw van tabakfabrieken in Amsterdam en Rotterdam), de nieuwe bestuurlijke indeling van Nederland, de promotie van Den Haag tot "goede stad", de instelling van lyceums, het toekennen van pensioenen aan gedupeerde van de afgeschafte kloosterordes, enzovoort enzovoort.

Ook interessant is de oprichting van een nieuw "Dagblad van den Boekhandel" waar alle drukkers en uitgevers hun titels in moeten plaatsen, de oprichting van tehuizen voor bedelaars, de doodstraf voor deserteurs, belastingen op lood en op leistenen, het toekennen van patenten voor onder meer het maken van perkament uit vissenhuid, een nieuw soort gitaar, een nieuw soort "vuur-pomp" (stoommachine?) enzovoort.

Prijs 60 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Napoleon - Bulletin der Wetten 1811
Napoleon - Bulletin der Wetten 1811
Napoleon - Bulletin der Wetten 1811
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren