Titel

De Rotterdamsche Lloyd /Rederij in oorlogstijd '40-'45

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789492368607

Uitgever

Eigen beheer

Prijs

95,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2021 ,1e druk ,950pp ,hardcover ,zeer veel afbeeldingen ,scheepvaart ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
In 2018 verscheen het boek “Oorlogsvloot van de Rotterdamsche Lloyd ’40-’45”, geschreven door Nico Guns en Frans Luidinga. Zoals u weet: een boek boordevol met unieke, grotendeels nog nooit eerder gepubliceerde informatie over álle schepen van de Rotterdamsche Llloyd in de oorlogsjaren. Niet zomaar het zoveelste globale werkje over de Nederlandse koopvaardij in de Tweede Wereldoorlog, maar een zeer gedetailleerde en doorwrochte informatiebron voor wie werkelijk het naatje van de kous over dit onderwerp wil weten. In hun slotnotitie schreven de auteurs: “Door overwegingen van financiële aard moest de omvang van het onderhavige boek [i.c. het bovengenoemde vloot-boek] tot de huidige beperkt blijven; het kon derhalve alleen gaan over het ‘vlootpersoneel op zee’; de overige door ons verzamelde relevante informatie moest zodoende buiten deze band blijven. Lezers die geïnteresseerd zijn in die aanvullende interessante historie van het Rotterdamse redersgeslacht en haar voortreffelijke scheepvaartmaatschappij, mogen geattendeerd zijn op een boek dat handelt over de Ruysen en het walbedrijf van de Rotterdamsche Lloyd in de Tweede Wereldoorlog.”
Het heeft twee jaar geduurd, maar nu is dat vervolgboek er dan.
Het is net zo’n bijzonder werk als het eerste dat handelde over de vloot. Want: net zo boordevol met fascinerende informatie. Zeg maar gerust: nog niet of nauwelijks bekende informatie, ook niet bij de scheepvaartdeskundigen en de scheepsliefhebbers die dachten alles over de Nederlandse koopvaardij in de Tweede Wereldoorlog al te weten. Dit boek staat tot de nok gevuld met gegevens en achtergrondinformatie die in geen enkele andere publicatie over de Nederlandse koopvaardij in de periode ’40-‘45 zijn te vinden. Er waren nota bene duizend pagina’s nodig om alle waardevolle informatie te herbergen en aan de vergetelheid te ontrukken.
Het boek bestaat uit drie hoofddelen: een deel over de familie Ruys, een deel over de Lloyd-rederij in de Tweede Wereldoorlog, alsmede een deel met zeer vele fascinerende bijlagen. Het boekwerk omvat – zoals gezegd – ruim duizend pagina’s (verluchtigd met ruim 450 illustraties) die in twee banden zijn gebundeld als één doorlopend boek.
Het eerste deel is getiteld “Vijf leden van de familie Ruys tijdens de oorlog” en gaat over Antony Ruys Wzn (1875-1964), John Ruys Wzn (1877-1962), Willem Ruys B.Ezn (1894-1942), Theodorus Adrianus Willem Ruys Wzn (1904-1989) en Lucianus Peter Ruys Azn (1909-2003).
Het tweede deel heet “De rederij aan de wal” en omvat “Verslag der verrichtingen in het buitenland” en “Werkzaamheden van de rederij in Rotterdam”.
Het derde deel bevat maar liefst tachtig bijlagen met zeer gedetailleerde informatie.
Afbeeldingen
Nico Guns - De Rotterdamsche Lloyd /Rederij in oorlogstijd '40-'45
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren