Titel

Belegering der Citadel van Antwerpen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Broese, 1864

Prijs

90,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Zeldzaam ooggetuigenverslag van 1832

Meer info
"Belegering der Citadel van Antwerpen in december 1832. Dagboek van den Luitenant-Kolonel Jhr. H.E. De Boer, Chef van den Staf op de Citadel van Antwerpen, en Historisch Verhaal van den Generaal der Infanterie Baron D.H. Chassé, Opperbevelhebber der Citadel. Met een Figuratief Plan der bewapening van de Citadel, op 30 November 1832. Breda, Broese & Comp., 1864."

24 x 16 cm., kartonnen bandje met vergulde linnen rug. Titelblad, twee ongenummerde blz., 167 genummerde blz., groot uitslaand plan van de Citadel van 73 x 58 cm., het geheel in frisse staat. Enkele boeknummers op schut- en titelblad geschreven.

Dubbel ooggetuigenverslag van de Franse belegering van de Antwerpse Citadel in december 1832, door de Nederlandse bevelhebber De Boer en opperbevelhebber Chassé, eindigend met de capitulatie en de deportatie van de overwonnen Nederlandse militairen naar Frankrijk. Behandelt ook het verlies van het Noorderkasteel, Lillo, Liefkenshoek, enz. Document van de eerste orde voor de studie van deze belangrijke belegering. Vooral het verhaal van De Boer is technisch extreem gedetailleerd. Hij besteedt ook aandacht aan menselijke factoren zoals de uitputting en de demoralisatie van zijn soldaten door de aanhoudende bombardementen.

Worldcat 1090529382, Google Books 85Tcp2fu9dwC (plan ontbreekt). Zeldzaam werk, ik vind maart 2021 géén ander exemplaar te koop op internet. Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
De Boer en Chassé - Belegering der Citadel van Antwerpen
De Boer en Chassé - Belegering der Citadel van Antwerpen
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9900 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren