Titel

Leiderschap In Dienstbaarheid

Schrijver
ISBN

9789020958478

Uitgever

Lannoo

Prijs

15,80

Bijzonderheden

Zeer goed, kan zeer lichte gebruikssporen hebben. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2004. Taal: Nederlands.

Meer info
Broeder Stockman, bekend geworden als algemeen overste van de Broeders van Liefde, brengt in dit essay zijn visies en ervaringen over goed leiderschap samen

De auteur gaat op zoek naar de sleutelwoorden van dit leiderschap en illustreert vanuit zijn rijke ervaring hoe wezenlijk de spirituele dimensie daarbij is


Vanuit 25 jaar persoonlijke ervaring in heel wat leidinggevende functies denkt René Stockman in dit essay na over leiderschap. Hij komt tot de vaststelling dat er een groot verschil bestaat tussen managementtechnieken en leiderschapsstijl: Eigenlijk is het een gunst leiding te mogen geven aan een groep. Leidinggeven is veel meer dan een job: het is via het leiderschap voortdurend uitgenodigd worden je eigen idealen te beleven, voor te leven en aldus te realiseren. Binnen een dergelijke context is leidinggeven zeer vernieuwend.
Echt leiderschap is onmogelijk zonder de voedingsbodem van een spiritueel leven, een filosofie, een religie. De auteur verdedigt een christelijke visie op het leidinggeven, maar toont tezelfdertijd aan dat de waarden van de Bergrede eigenlijk universele voorwaarden zijn om tot goed - dat wil zeggen dienend - leiderschap te komen. Daarbij moeten bekommernis en aandacht voor het welzijn van de mens prioritair zijn. Sleutelwoorden zijn eveneens identificatie met de organisatie, flexibiliteit, zelfkennis en zelfaanvaarding. Ten slotte is ook een goede dosis humor onontbeerlijk voor een efficiënt en zelfrelativerend leiderschap.
Afbeeldingen
R. Stockman - Leiderschap In Dienstbaarheid
boekenbalie Rotterdam

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.

- Op voorraad in ons magazijn.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- We verzenden ook naar België voor € 6,75
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

7 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren