Titel

Bezetting en bevrijding van het Westland 1940-1945

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789082708905

Uitgever

Geworteld in Westland

Prijs

39,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2020 ,1e druk ,240pp ,hardcover ,groot formaat ,veel afbeeldingen ,nieuw

Meer info
Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 – 1945” vertelt het verhaal van vijf jaar Duitse bezetting. Vanaf de luchtlandingen op 10 mei 1940, tot de dag waarop de eerste Canadese soldaten in het Westland arriveerden, 8 mei 1945.

Het rijk geïllustreerde boek maakt duidelijk hoe de Duitse overheersing diep ingreep in het leven van de bevolking. Niet alleen door de Arbeitseinsatz en de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall, maar ook door de toenemende schaarste, de angst voor neerstortende V1’s en V2’s, en de onzekerheid over de afloop van de oorlog. In het boek is ook aandacht voor het tragische lot van de kleine Joodse gemeenschap in het Westland en voor het ontstaan van het verzet. De door verschillende auteurs geschreven hoofdstukken worden afgewisseld met persoonlijke portretten van de laatste ooggetuigen. Doorleefde verhalen, die ook 75 jaar na de bevrijding nog steeds diepe indruk maken. De vele, vaak nog nooit gepubliceerde, foto’s geven een indringend en soms verrassend beeld van de vijf bezettingsjaren. Samen met de verhalen, én zes opgenomen routes langs historische plekken, maken ze de bezettingsgeschiedenis van het Westland zichtbaar en invoelbaar.

Het genaaid gebonden boek is voorzien van een hardcover. De schutbladen en het kapitaalbandje zijn gekozen in een blauwtint. Op de cover en in het binnenwerk komen kleuraccenten in deze blauwtint terug. Om de fotografie die het verhaal illustreert mooi tot zijn recht te laten komen is er gekozen voor Silk MC papier. Zowel het omslag als het binnenwerk zijn gedrukt in full colour. Het verhaal en de fotografie, in combinatie met de uitvoering, zorgen voor een boek met een hoog bewaargehalte.
Afbeeldingen
Wim Bom, Jan Dahlmeijer, Esdor van Elten, Ton Immerzeel, Jeroen Rijpsma, Lars Steenbeek - Bezetting en bevrijding van het Westland 1940-1945
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren