Titel

Chronijcke van Ghendt

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Leliaert, 1885

Prijs

40,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Boeiende stadsgeschiedenis uit de eerste hand

Meer info
"Chronijcke van Ghendt door Jan van den Vivere en eenige andere aanteekenaars der XVIe en XVIIe eeuw. Handschrift deelmakende van het archief van Burchtgraaf Vilain XIIII, te Bazel, in 't licht gegeven door Frans de Potter. Gent, Drukkerij S. Leliaert, A. Siffer & Cie, Hoogpoort, 52, 1885."

23 x 14 cm., ingenaaid, oorspronkelijk omslag licht gebrokkeld, achterzijde ontbreekt. Gedrukt op goed, gevergeerd papier, onafgesneden.

446 blz. met index van eigennamen en plaatsnamen. Interessant ooggetuigenverslag van de regio Gent in een beroerde godsdienstwaanzinnige tijd (midden 15e eeuw tot 1632), met veel geweld, executies, haagpreken e.d. De auteur noteert alles wat er in de stad gebeurt, inclusief branden, onweer, inbraken, enzovoort.

Interessant en zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet, alleen POD's. Prijs 40 euro plus 5 voor verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt
Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt
Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren