Titel

Le Génie de la Chirurgie

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Annoot, 1853

Prijs

75,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Warm pleidooi voor de chirurgie

Meer info
"Le Génie de la Chirurgie, considéré sous le rapport des pansements, des opérations, du diagnostic, du pronostic et du traitement médical, par le dr. Adolphe Burggraeve etc etc, Gand, Chez C. Annoot-Braeckman, Imprimeur-Editeur, 1853."

26 x 18 cm., bruine kartonnen band met vergulde schaapslederen rug en hoeken ; lichte schade aan kop. VII plus 446 blz. Binnenwerk goed, twee stempels van de Academie van Antwerpen op titelblad (oude bibliotheek is opgeheven).

"Adolphe Burggraeve (Gent, 1806 - 1902) was arts, hoogleraar en politicus voor de Liberale Partij. Burggraeve studeerde af in 1828 en bouwde een carrière uit als hoogleraar geneeskunde aan de Gentse universiteit. Hij was hoofdchirurg in het burgerlijk hospitaal De Bijloke. Hij schreef ook een internationaal gelauwerde biografie van Vesalius. In 1858 werd hij als liberaal verkozen in de Gentse gemeenteraad, waar hij tot 1881 zetelde. Hij engageerde zich vooral voor sociale woningbouw en de levensomstandigheden van de Gentse arbeiders." (Wikipedia)

In dit werk steekt Burggraeve de loftrompet van de chirurgie. Hij overloopt de verschillende soorten chirurgie, ook die met elektrisatie en verhitting, de anestesie, de amputaties, de complicaties (koorts, gangreen). Het boek kende succes en kreeg in 1862 en 1878 herdrukken.

Zeldzaam werk in deze eerste druk, ik vind slechts één ander exemplaar te koop op internet. Niet in Worldcat.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Afbeeldingen
Adolphe Burggraeve - Le Génie de la Chirurgie
Adolphe Burggraeve - Le Génie de la Chirurgie
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren