Titel

Bertken

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Carbolineum Pers, 2019

Prijs

150,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Beschikbaar

4 exemplaren

Bijzonderheden

Een vergeten griezelverhaal heruitgegeven

Meer info
In 1904 publiceerde Stijn Streuvels het griezelverhaal Bertken in de bundel "Dorpsgeheimen". Nadien werd het nooit meer herdrukt. Deze bibliofiele heruitgave verschijnt in het vijftigste sterfjaar van Streuvels. In een uitvoerige en geïllustreerde inleiding analyseert Streuvelskenner Toon Breës hoe Streuvels aan dit verhaal kwam, en waarom hij het nadien schrapte uit zijn werk.

Isabelle Vandenabeele heeft bij Bertken 13 tweekleuren houtsneden gemaakt, plus een sierletter in lino voor het begin van elk van de 13 hoofdstukken. Het boek is volledig met de hand gezet uit de Goudy Old Style en met de handpers gedrukt op geschept Zerkall papier. 23 cm., 72 p.

Er zijn 50 exemplaren gebonden in Hahnemuhle papier (150 euro). Plus 10 euro voor aangetekende verzending.
Afbeeldingen
Stijn Streuvels - Bertken
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren