Titel

A world of wonders revealed by the microscope

Schrijver
Taal

Engels

Uitgever

Groombridge, Londen, 1859

Prijs

85,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Populair werk over microscopie, met gekleurde platen

Meer info
"A world of wonders revealed by the microscope. A book for young students. With coloured illustrations. By the Hon. Mrs. Ward. Second edition. London : Groombridge and Sons, 1859."

19 x 15 cm. Oorspronkelijk verguld linnen met romantisch motief. Rugje hersteld. Binnenwerk : "Plate 3" als frontispice, titelblad, 1 blz. Preface, 56 genummerde blz. met 14 niet gepagineerde gekleurde steendrukken (COMPLEET); 8 blz. publiciteit van de uitgever/drukker. Snede verguld. Op binnenkant voorplat een etiketje van "Nye, Book and Music Seller" en handgeschreven "Elisabeth Horne, new years' day 1872".

De Ierse Mary Ward (1827-1869) was autodidacte in de wetenschap en schreef meerdere succesvolle boeken waarin ze de wetenschap vulgariseerde. Na dit dikwijls herdrukte boekje over de microscoop, waarin ze de werking van het instrument uitlegt en een aantal gemakkelijk uit te voeren proeven voordoet (dierenharen, pluimen, insecten), schreef ze een tweede succesvol boek over de telescoop. Mary Ward stierf bij een dodelijke val van een stoomrijtuig en was daarmee één van de eerste slachtoffers van het moderne verkeer.

Zeldzaam boekje, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 85 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Afbeeldingen
Mary Ward - A world of wonders revealed by the microscope
Mary Ward - A world of wonders revealed by the microscope
Mary Ward - A world of wonders revealed by the microscope
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7800 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren