Titel

Underground, of Een held van onze tijd

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029530804

Uitgever

Uitgeverij De Arbeiderspers

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2002, Gebonden 571 pagina's 3de druk

Meer info
Petrovitsj is een in verloedering geraakte schrijver die huisoppas is in een typische sovjetwoonkazerne. Een treurig gebouw met eindeloze, troosteloze gangen. Hij is schrijver een draagbare typemachine behoort tot de schaarse bezittingen die hij overal met zich meesleept. Onder het communisme werd hij niet gepubliceerd, wat hem een zekere reputatie gaf bij de boheme. Nu wordt zijn werk echter nog steeds niet gedrukt. Maar goed, hij schrijft ook eigenlijk noit meer iets. Drinken doet hij des te meer.
Petrovitsj komt door zijn 'werk' als huisoppas in aanraking met de meest uiteenlopende types: prostituees die rond het gebouw hun werk doen, jonge zakenmannen die niet weten wat ze met hun geld moeten, oude verzuurde communisten, corrupte politicie en gangsters. Bij een beroving vermoordt Petrovitsj een van deze maffiosi. Petrovitsj moet vluchten en leeft verder als dakloze. Hij pleegt een tweede moord. Weer wordt hij niet opgepakt, maar zijn geestelijke toestand wordt steeds slechter en uiteindelijk komt hij in een psychiatrisch ziekenhuis terecht. Daar treft hij zijn jonhge broer Venja, ooit een briljant schilder. Als herboren verlaat Petrovitsj het ziekenhuis om na vele omzwervingen weer in zijn oude flatgebouw terecht te komen.
Een boeiende en aangrijpende roan in de luisterrijke traditie van Dostojevski's Aantekeningen uit het ondergrondse en de lange reeks 'ondergrondse mannen' die de Russische literatuur rijk is, tot aan Solzjenitsyn toe. Een boek dat de lezer bij zijn lurven grijpt en de harde postcommunistische werkelijkheid tastbaar maakt.
Afbeeldingen
Makanin, V. - Underground, of Een held van onze tijd
Makanin, V. - Underground, of Een held van onze tijd
Makanin, V. - Underground, of Een held van onze tijd
Hendrikse-boeken Sassenheim

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Hendrikse-boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Hendrikse-boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hendrikse-boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hendrikse-boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Hendrikse-boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren