Titel

Binnenland 1

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789061699019

Uitgever

Harmonie, De

Prijs

10,00

Bijzonderheden

2009 / paperback /157 pag. / met cd / 420 gram / gelezen en in goede staat

Meer info
Hoorde u dat nou goed? De radio staat aan en de presentator zegt:
‘Het Andries Knevelmuseum is afgelopen nacht getroffen door een felle brand, de westvleugel en het dertien verdiepingen tellende Kneveldrome brandden volledig uit. Verderop in de uitzending een interview met tandarts De Greef over de deze week in opspraak geraakte satanische tandheelkundige sekte. En de soap Goede Tijden Slechte Tijden is voor het derde achtereenvolgende jaar herdacht met een stille tocht.’

Dit soort absurde onderwerpen, radiogesprekken en nieuwsberichten waren wekelijks te horen bij de VPRO op Radio 1 in het actualiteitenhoorspel Binnenland 1, ‘het radiomagazine met nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De papiervriendelijkste teksten, geschreven door Ronald Snijders en Fedor van Eldijk, zijn nu bijeengebracht in Binnenland 1. Een uniek document van een inmiddels verdwenen radioprogramma. Een boek waarbij u voortdurend zult denken:
las ik dat nou goed?

Recensie(s)
Binnenland 1 was een absurdistisch radioprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Ronald Snijders. Het programma was de opvolger van Ronflonflon en Radio Bergeijk. De laatste uitzending was op 16 augustus 2008. Er werden nieuwsfeiten en reportages de wereld in gebracht met het doel de luisteraar op het verkeerde been te zetten. Zoals een interview met de directeur van de Spoorwegen die meldde dat de NS er het bijltje bij neer ging gooien omdat na al die jaren treinverkeer de mensen nog niet op hun bestemming waren aangekomen. Het is “dweilen met de kraan open”. Of het bericht dat het Andries Knevelmuseum volledig is uitgebrand. In dit boek transcripties van de beste 'interviews' en 'primeurs' uit het programma. Daarnaast al even absurdistisch fotomateriaal van achter de schermen en korte berichtjes met nieuwsfeiten als: Joost Zwagerman krijgt standbeeld, De Boekenweek schuift een week op omdat de recensenten de boeken niet op tijd uitkregen en De enige fan van Dries Roelvink is overleden. De bijgevoegde cd bevat ruim een uur aan fragmenten uit de uitzendingen. Goed voor menig omgekrulde mondhoek.
Afbeeldingen
Snijders, Ronald en Fedor van Eldijk - Binnenland 1
Snijders, Ronald en Fedor van Eldijk - Binnenland 1
Snijders, Ronald en Fedor van Eldijk - Binnenland 1
Snijders, Ronald en Fedor van Eldijk - Binnenland 1
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)


Posttarieven 2020:


Verzendkosten NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 tot 350 gram: € 3,64
- 350 gram tot 2 kilo: € 4,40

Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo)Verzendkosten BELGIË en DUITSLAND:

Brievenbuspost:

- van 100 tot 350 gram: € 7,50
- van 350 gram tot 2 kilo: € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)

Pakketpost tot 2 kilo € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Koos Tak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren