Titel

Liederen voor school en haard

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Faes, Antwerpen, 1908

Prijs

30,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Met handgeschreven partituur van De Bom

Meer info
"Liederen voor school en haard, met klavierbegeleiding door Joris de Bom. Antwerpen, Gustaaf Faes, Uitgever, Kathelijne Vest 73, z.d. (1908)."

Kartonnen band met marmerpapier bekleed, hoeken en (vergulde) rug in percaline. Schutbladen in fraai groen-gouden Art Nouveau motief. 27,5 x 20 cm. 38 blz. De blz. 39 en 40 ontbreken (bindfout?) en zijn door Joris de Bom met de hand aangevuld. Het gaat om het laatste lied van de bundel, "De lustige kameraden" van Frans Liekens. De andere liederen zijn geschreven door J.J.L. Ten Kate, Lambert Lambrechts, Emmanuel Hiel, Frans de Cort, J.P. Heye, en anderen, telkens op muziek gezet door De Bom.

Joris de Bom (Antwerpen 1866 - 1926) was de twee jaar jongere broer van Emmanuel de Bom, medestichter van het baanbrekende tijdschrift "Van Nu en Straks". Hij was musicus en componist. Als leider van het Gemengd Koor van Diesterweg (Kalmthout) speelde hij een belangrijke rol in het muziekleven van Antwerpen vóór de Eerste Wereldoorlog.

Exemplaar uit de collectie van Joris De Bom zelf, door hem ingebonden en aangevuld.

Prijs 30 euro plus 5 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Afbeeldingen
De Bom, Joris - Liederen voor school en haard
De Bom, Joris - Liederen voor school en haard
De Bom, Joris - Liederen voor school en haard
De Bom, Joris - Liederen voor school en haard
De Bom, Joris - Liederen voor school en haard
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
 • U handelt deze order direct af met De Boekengek
 • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
 • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren