Titel

La Noblesse de France aux Croisades

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Derache, Paris, 1845

Prijs

85,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Fraaie set steendrukken van de kruisvaarders

Meer info
"La Noblesse de France aux Croisades, publié par P. Roger. Paris, Derache, Libraire, 1845."

27,5 x 20 cm., kartonnen band met vergulde lederen rug in goede staat. 399 blz. plus 13 paginagrote steendrukken buiten de paginering, gekleefd op dikker papier dan de tekstbladzijden. Ook illustraties (houtgravures) in de tekst. Lichte, niet storende roest. Enkele bibliotheekstempels (inkt en droogstempel).

Degelijk historisch werk waarbij de auteur al zijn beweringen staaft met voetnoten. Na zijn betoog volgen tekstuitgaven van documenten uit de kruisvaart-tijd, een chronologische lijst met verloop en deelnemers van de acht kruistochten, en een lijst met de belangrijkste adellijke families die kruisvaarders geleverd hebben.

Paul-André Roger ( 1812-1894 ) was een Franse historicus. Zijn boek over de rol van de Franse adel in de kruistochten was een succes. Nog in 1992 verscheen er een herdruk van in Caen bij de Imprimerie Régionale.

De illustrator van het boek, Jean Louis Lacoste ("Lacoste aîné", 1809-1866), was een bekende Franse houtgraveerder rond 1845. Hij werkte in een zeer romantische, voor onze smaak overdreven pathetische stijl. Hij maakte veel militaire portretten en was ook uitgever van zijn eigen werk.

Prijs 85 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Paul-André Roger - La Noblesse de France aux Croisades
Paul-André Roger - La Noblesse de France aux Croisades
Paul-André Roger - La Noblesse de France aux Croisades
Paul-André Roger - La Noblesse de France aux Croisades
Paul-André Roger - La Noblesse de France aux Croisades
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren