Titel

Lyrische zangen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

L.J.Kryn, Brussel, 1906

Prijs

75,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Zeldzame uitgave van Leonard Buyst

Meer info
"Lyrische zangen, door Leonard Buyst. 1906. Brussel, De Vlaamsche Boekhandel, L.J. Kryn ; Rotterdam, Meindert Boogaerdt Jr., Uitgever."

Oorspronkelijk beige uitgeversomslag bedrukt in goudinkt, verkleurd. Binnenwerk 190 blz. plus één bladzijde andere titels van L.J.Kryn ; gedrukt op gevergeerd papier, grotendeels onopengesneden. Fotoportret van Buyst tegenover de titelbladzijde.

Leonard Buyst (1847-1918) was een Vlaamse romantische dichter die acht dichtbundels produceerde. Dit is de vijfde. Hij schreef ook het prozaboek "Willem Sanger" (1882), opgedragen aan zijn vriend Hendrik Conscience, en het toneelstuk "De Suikeren Oom".

Mooi verzorgde uitgave, resultaat van een samenwerking tussen twee "kleine" uitgevers, de Vlaming Leo Kryn (1878-1940) en de Nederlander Meindert Boogaerdt, die slechts actief was van 1904 tot 1912 en in die jaren onder meer Jan Greshoff, Herman Teirlinck, Jacob Israël de Haan, Stijn Streuvels en Jules Verne uitgaf. Hij publiceerde ook "Prinskensdag", het debuut van Ary Delen, opgedragen aan diens vriend Willem Elsschot, die op zijn beurt bevriend was met... Leo Kryn. Of hoe klein de wereld is.

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Leonard Buyst - Lyrische zangen
Leonard Buyst - Lyrische zangen
Leonard Buyst - Lyrische zangen
Leonard Buyst - Lyrische zangen
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren