Titel

Christelyke zedelessen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Vekeman, Zottegem, 1860

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Zeldzaam prijsbandje uit Zottegemse drukkerij

Meer info
"Christelyke zedelessen, door P. Henricus Schynckele, vermeerderd door P. Hillegeer, beide priesters der Societeit Jesu. Sottegem, L. Vekeman, Boekdrukker, Trapstraet, 285." Z.d. maar op achterzijde titelblad kerkelijke toelating, gedateerd 15 mei 1860.

19 x 11,5 cm. Oorspronkelijk blauw kartonnen bandje, "gewafeld" in goud, typisch voor die tijd. Onder- en bovenzijde van het ruggetje beschadigd, verder goed. Op schutblad handgeschreven ex-libris "Dezen boek behoort toe aan my Cornelius Franciscus van Mieghem tot Pamel in Poulck in het jaer 1863 den 31 Augusty, n° 80 B". Cornelius Frans van Mieghem was van 1907 tot 1921 burgemeester van Pamel.

Deze collectie van 52 "christelijke zedelessen", één voor elke week van het jaar, door de Jezuïet Henricus Schynckele (1708-1785), verscheen voor het eerst in 1761 in Brugge. Heruitgegeven en bewerkt door Judocus Hillegeer (1805-1883). Die schreef meer dan 100 katholieke boeken, waaronder tientallen heiligenlevens.

De drukkerij van Leo Vekeman (1809-1866) in Zottegem werd gesticht in 1838 en bestaat vandaag nog steeds, onder de naam NV Printor. Ze drukte onder meer voor de uitgeverij van de abdij van Averbode. Van 1902 tot 2016 gaf de drukkerij het populaire weekblad "De Beiaard" uit, met nieuws uit Zuid-Oost-Vlaanderen.

Typisch "prijsbandje" uit de tijd met een aantrekkelijke bekleding, van een drukkerij waar zelden drukwerk van opduikt. Prijs 20 euro plus 3 voor verzending.
Afbeeldingen
Henricus Schynckele - Christelyke zedelessen
Henricus Schynckele - Christelyke zedelessen
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren